Δύναμη η Ελλάδα στον Αθλητισμό-Χρυσός ο Πετρούνιας (ΦΩΤΟ)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι και τυπικά ο κορυφαίος αθλητής στους κρίκους, όλων των εποχών, αφού μετά από σχεδόν τρία χρόνια αήττητος, προσέθεσε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στη συλλογή του.

Αυτό ήταν μάλιστα και το 4ο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας έτσι και το ρεκόρ του Ιταλού Γιούρι Κέκι (1990, 1992, 1994, 1996).

Η τελική κατάταξη του τελικού:

Λευτέρης Πετρούνιας 15.466
Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 15.100
Κόρτνεϊ Τούλοχ (Μ. Βρετανία) 15.000
Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία) 14.633
Βαχάν Ντανβτιάν (Αρμενία) 14.566
Μάρτσελ Ενγκουέν (Γερμανία) 14.066
Ντένις Γκούσενς (Βέλγιο) 13.700
Αντρέι Μουντεάν (Ρουμανία) 11.366

Χρυσό στο Παγκόσμιο Κωπηλασίας

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στη δίκωπο άνευ κωπηλασίας νεανίδων στέφθηκαν οι Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου

«Το απολαύσαμε σήμερα. Αυτός ο αγώνας ήταν ξεκάθαρα πολύ πιο δύσκολος από τους προηγούμενους. Ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες συνθήκες που βρίσκαμε.

Κάναμε πολύ καλή εκκίνηση και διατηρήσαμε τη διαφορά μέσα στη κούρσα αλλά στα τελευταία 400μ. θέλαμε απλά να τερματίσουμε», δήλωσε η Μπούρμπου αμέσως μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ρίχνει αυλαία σήμερα στην Τσεχία.

Με χρόνο 7:17.10 κατέκτησαν το χρυσό, αφήνοντας πίσω τους, τις βάρκες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Οι δύο κοπέλες έχουν σύμφωνα με το «newsbeast» ήδη εξασφαλίσει και τον επόμενο Οκτώβριο, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Αϊρες.

Μία ακόμη διάκριση είχε η Ελλάδα, αυτή την φορά στο beach volley

Συγκεκριμένα, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας στο beach volley, Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου κέρδισαν το πρώτο τους μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά.

Οι πρωταθλήτριές μας (Νο11) νίκησαν στον «μικρό» τελικό του τουρνουά ενός αστεριού της FIVB στο Βαντούζ του Λιχτενστάιν με 2-1 (21-14, 10-21, 15-13) σετ τις Ελβετίδες Μπόμπερ, Βέργκε και έτσι πανηγύρισαν το πρώτο τους χάλκινο μετάλλιο.

Να σημειωθεί μάλιστα πως οι αντίπαλες τους ήταν νούμερο ένα στο ταμπλό.

«Το πρώτο μας μετάλλιο στην FIVB είναι γεγονός! Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες με το αποτέλεσμα. Στόχος μας ήταν εξαρχής η τετράδα και τον πετύχαμε και με το παραπάνω. Είμαστε ομάδα και σε κάθε τουρνουά παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτερες. Τα καλύτερα έρχονται» δήλωσαν από το Λιχτενστάιν στο επίσημο site της ΕΟΠΕ οι δύο αθλήτριες.

Μετάλλιο και για την Μαρία Μπελιμπασάκη

Απίθανη κούρσα από την Μαρία Μπελιμπασάκη στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ., χάνοντας το χρυσό στο… νήμα!


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …