Ημέρες ασφάλισης εργαζομένων σε Φροντιστήρια-Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Δημοσιεύτηκε η απόφαση-τροποποίηση του υπολογισμού ημερών ασφάλισης των εργαζομένων σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, απασχολούμενων κάτω των 21 ωρών την εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Με την υπ' αριθμ. 45/2017 εγκύκλιο ΕΦΚΑ, σας κοινοποιήθηκαν οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 30 του Ν.4415/2016 όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 11 του άρθρου 56 του Ν.4472/2017, σύμφωνα με τις οποίες η συμπλήρωση του πλήρους εβδομαδιαίου ωραρίου για τους καθηγητές φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών αντιστοιχεί σε είκοσι πέντε (25) ένσημα μηνιαίως, όπου πλήρες ωράριο είναι 21 διδακτικές ώρες, ανεξαρτήτως της κατανομής των διδακτικών ωρών μέσα στην εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, στις περιπτώσεις μη συμπλήρωσης πλήρους ωραρίου εφαρμόζεται ο αναλογικός υπολογισμός ημερών ασφάλισης.

Μετά από νεότερες διευκρινήσεις του Υπουργείου Εργασίας Κ.Α.Α., καθώς η διάταξη δεν κάνει ρητή αναφορά για την μερική απασχόληση (μειωμένος αριθμός <21 ωρών την εβδομάδα) και έχοντας υπόψη την ιδιομορφία της απασχόλησης των καθηγητών που στην πλειοψηφία τους δεν απασχολούνται με πλήρες ωράριο (21 ώρες την εβδομάδα), εφεξής στις περιπτώσεις αυτές (μη πλήρους ωραρίου) θα εφαρμόζονται οι διατάξεις για τους λοιπούς απασχολούμενους μισθωτούς του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ."

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [312.46 KB]


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …