Το VIDEO την ώρα της κατάρρευσης της οδογέφυρας στη Γένοβα

Τραγικές είναι οι εικόνες από την Γένοβα που βλέπουν το «φως της δημοσιότητας», μετά την κατάρρευση της μεγάλης οδογέφυρας που κόστισε την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Κάτοικοι της περιχής αναφέρουν πως από τα συντρίμμια ακούγονται φωνές ανθρώπων που καλούν σε βοήθεια. Μάλιστα, πληροφορίες από τα Ιταλικά ΜΜΕ σημειώνουν πως είναι πιθανό τις επόμενες ώρες να πέσει κι άλλο κομμάτι της γέφυρας!

Η στιγμή της κατάρρευσης

Αυτόπτης μάρτυρας κατάφερε να καταγράψει την κατάρρευση της γέφυρας, και μάλιστα ακούγεται μια φωνή να λέει «ω θεέ μου, ω θεέ μου», ενδεικτικό του τρόμου και του πανικού που επικράτησε στην περιοχή.

«Δεν είναι αποδεκτό το γεγονός ότι μια τόσο σημαντική γέφυρα … δεν κατασκευάσθηκε με τρόπο που να αποτρέπει μια κατάρρευση τέτοιου είδους», δήλωσε ο υπουργός Ρίξι στο SkyNews24, μιλώντας από τη Γένοβα. «Κατέρρευσε το κεντρικό τμήμα της γέφυρας».

Υπήρχαν «φωνές» για την κατάσταση της γέφυρας

Παράλληλα τα Ιταλικά μέσα μεταδίδουν πως εδώ και καιρό υπήρξαν διαμαρτυρίες για την στατικότητά της, ενώ αυτό που βγαίνει προς τα έξω από τις ιταλικές αρχές είναι πως από το 1965 που χτίστηκε έχουν γίνει πολλές εργασίες στήριξης, ωστόσο υπήρχε κάποιο δομικό πρόβλημα.

Διευθυντικό στέλεχος της ASPI, της εταιρείας διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου δήλωσε πως η κατάρρευση ήταν αδύνατον να προβλεφθεί και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια.

Η ASPI είναι θυγατρική του κατασκευαστικού ομίλου Atlantia που ελέγχεται από την εταιρεία χόλντινγκ της οικογένειας Μπένετον. Η ASPI έχει υπό τον έλεγχό της το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που κατέρρευσε.

«Η κατάρρευση ήταν ξαφνική και απρόβλεπτη. Η γέφυρα παρακολουθείται διαρκώς, περισσότερο και απ’ όσο προβλέπει ο νόμος», είπε ο Στέφανο Μαριλιάνι, ο διευθυντής της ASPI για την περιοχή της Γένοβας. «Δεν υπήρχε κανένας λόγος να θεωρούμε επικίνδυνη τη γέφυρα», πρόσθεσε.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δώρο Πάσχα 2024. Ποινική δίωξη και αυτόφωρο για μη καταβολή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η Επιθεώρηση Εργασίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. …