Ο χάρτης του κόσμου θα μας τρομάξει όλους (Χάρτης)

Είναι ένας χάρτης του πλανήτη, με τις ηπείρους χρωματισμένες σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ, ωστόσο προκαλεί τρόμο στην επιστημονική κοινότητα και όσους πολίτες ενδιαφέρονται για τη δημόσια υγεία.

Ο χάρτης απεικονίζει το ποσοστό των γονέων που διαφωνούν με τη δήλωση «Συνολικά, πιστεύω ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή». Το πιο ανοιχτό ροζ σημαίνει 0% συμφωνία με τη δήλωση ενώ όσο πιο σκούρο, τόσο πιο ισχυρή η διαφωνία που φθάνει σε ορισμένες χώρες ως το 41%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα υψηλότερα ποσοστά έλλειψης εμπιστοσύνης στον εμβολιασμό των παιδιών είναι τεράστια σε χώρες όπως η Γαλλία (41%), στην Ρωσία (28%), στην Ουκρανία (25%) και στην Ιταλία (20%) όπου πρόσφατα η κυβέρνηση ήρε νόμο που υποχρέωνε τους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη: παιδικές ασθένειες που θεωρούνταν ως εξαφανισμένες, όπως η ιλαρά, έχουν κάνει εκ νέου την εμφάνισή τους και τα κρούσματα συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Το άσχημο είναι ότι και στην Ελλάδα ο αντι-εμβολιαστικός πανικός μοιάζει να έχει πιάσει ρίζες, καθώς στην έρευνα που διεξήγαγε το Πρόγραμμα Εμπιστοσύνης στους Εμβολιασμούς το 25% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τα εμβόλια, ποσοστό ίδιο με την Ουκρανία και την Ιαπωνία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2016 μεταξύ 65.000 ατόμων σε 67 χώρες και τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον αποθαρρυντικά...


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …