Αήθης, σεξιστική και ρατσιστική επίθεση λάσπης σε βάρος της Σταυρούλας Νικολάου

 

Η ΠΑΣΚΕ καταγγέλλει τη νέα χυδαία, ρατσιστική και σεξιστική επίθεση που δέχθηκε η Σταυρούλα Παναγοπούλου - Νικολάου, απερχόμενη πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, μάχιμη συνδικαλίστρια και εργαζόμενη,  από τους Κώστα Σπανό και Δημήτρη Αγγελόπουλο, φερόμενους ως Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα αντίστοιχα, της παράνομα εκλεγμένης διοίκησης του συγκεκριμένου Εργατικού Κέντρου. Οι δύο αυτοί αχαρακτήριστοι τύποι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις 10.9.2018, εκμεταλλευόμενοι στοιχεία του ιατρικού ιστορικού της συναδέλφισσάς μας, προέβησαν σε δήθεν «αποκαλύψεις» γύρω από την εργασιακή της κατάσταση. Αναφερόμενοι σε εκείνη με υποτιμητικό τρόπο, ισχυρίστηκαν από κοινού ότι η συναδέλφισσα είναι συνταξιούχος από τις αρχές του 2005 μέχρι σήμερα, γνωρίζοντας όμως και οι δύο ότι δεκαετίες τώρα απασχολείται στον κατασκευαστικό κλάδο, ότι είναι ενεργή συνδικαλίστρια ισάριθμα χρόνια και ότι η θεμελίωση δικαιώματος λήψης σύνταξης γήρατος απέχει ακόμα αρκετά χρόνια.

Τι ακριβώς έχει συμβεί; Ο Κώστας Σπανός, ως πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΚΠ και ένας εκ των βασικών συνεργατών της Σταυρούλας Παναγοπούλου - Νικολάου, γνωρίζοντας το ιατρικό της ιστορικό, επέλεξε να «αξιοποιήσει» ένα μέρος αυτών των υποτιθέμενων «πληροφοριών», στη μάχη της διεκδίκησης του Ε.Κ.Π.  Αποφάσισαν από κοινού με τον Δ. Αγγελόπουλο, στέλεχος του Π.Α.ΜΕ, να «διαρρεύσουν» αρχικά αυτές τις πληροφορίες σε συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους και εν συνεχεία, αποκρύπτοντας σκόπιμα όλη την αλήθεια, να δώσουν συνέντευξη τύπου με σκοπό πλήξουν την τιμή και την υπόληψή της, να «εκθέσουν» στα μάτια της κοινής γνώμης μια γυναίκα αντίπαλό τους και χρόνια ασθενή, και να την εξαναγκάσουν είτε να «ντραπεί» για την ασθένειά της και να υποστεί όλη αυτή την λάσπη και τη συκοφαντία κρυπτόμενη, είτε υπερασπιζόμενη τον εαυτό της να δημοσιοποιήσει από μόνη της τα υπόλοιπα στοιχεία του ιατρικού ιστορικού της.

Πρόκειται για την απόλυτη κυβίστηση στο βούρκο, για τον απόλυτο ρατσισμό και σεξισμό σε βάρος μιας μαχόμενης εργαζόμενης και συνδικαλίστριας, η οποία είχε την ατυχία να ασθενήσει στα παιδικά της χρόνια, επιλέγοντας όμως να μην εκμεταλλευτεί την πάθησή της για διορισμό στο Δημόσιο, αλλά να ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο του ενεργού εργασιακού και συνδικαλιστικού βίου στον σκληρό ιδιωτικό τομέα και δη στον κατασκευαστικό κλάδο.

Η συναδέλφισσα Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου με αξιοζήλευτο πάθος για το συνδικαλισμό και με αστείρευτη αξιοπρέπεια και αξιοσύνη πορεύεται στους κόλπους του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας δεκαετίες τώρα, σε πείσμα όλων όσοι υπερασπίζονται εν έτει 2018 συνδικάτα ανδροκρατούμενα και «πρότυπα» συνδικαλιστών «ρωμαλέων» και «αρτιμελών»…

Καμία ακραία συμπεριφορά, καμία αντιδημοκρατική διαδικασία δε θα ακυρώσει την επίπονη και διαρκή προσπάθεια δημοκρατικής συνεννόησης και συμπόρευσης των δυνάμεων της εργασίας. Η ΠΑΣΚΕ καταδικάζει την ανήθικη, σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά των δύο «συνδικαλιστών» του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και τους καλεί αν πραγματικά έχει απομείνει τίποτα ανθρώπινο επάνω τους, να ζητήσουν δημόσια συγνώμη και να παραιτηθούν από τα αξιώματά τους.

Οι Κώστας Σπανός και Δημήτρης Μαρμούτας επισημαίνουμε ότι δεν έχουν πλέον καμία σχέση με τη δημοκρατική και προοδευτική παράταξή μας, η οποία πρώτη ανέδειξε και στήριξε με όλες τις δυνάμεις της τον ισότιμο ρόλο της εργαζόμενης στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …