Εργαζόμενες εκβιάστηκαν να δεσμευτούν εγγράφως ότι «θα είναι υπάκουες!» (ΦΩΤΟ)

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην ακριτική Ορεστιάδα του Έβρου. Καθαρίστριες σε σχολείο της περιοχής εκβιάστηκαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι «δεν θα αντιδρούν» και θα συμπεριφέρονται κόσμια στις υποδείξεις της διευθύντριας, υπό την απειλή της μη ανανέωσης της σύμβασης!

Όπως καταγγέλλει η "Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών" του Δήμου Ορεστιάδας, πρόκειται για μία κίνηση έξω από κάθε νόμιμη διαδικασία, που «δυσφημίζει τον δήμο» καθώς «αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία μία σχολική επιτροπή δήμου, να εκβιάζει εργαζόμενους ώστε να αποδεχθούν όρους που δεν είναι μέρος της νόμιμης σύμβασης του έργου και που αποτελούν μέγιστη προσβολή της προσωπικότητάς τους».

«Η μία καθαρίστρια υπερασπιζόμενη την αξιοπρέπειά της αρνήθηκε να υπογράψει μία ταπεινωτική υπεύθυνη δήλωση, το ύφος της οποίας παραπέμπει σε αυταρχικό γυμνασιάρχη της δεκαετίας του ΄50, με αποτέλεσμα να μην ανανεωθεί η σύμβασή της και να χάσει τη δουλειά της», καταγγέλλει η Αυτόνομη Κίνηση.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία που δημοσίευσε το "topontiki.gr", ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «παραδέχτηκε με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι ζητήθηκε από δύο συγκεκριμένες καθαρίστριες να δεσμευθούν γραπτά για την ‘’υπακοή’’ τους!»

«Αυτοί που έχουν κληθεί να διαχειριστούν τα ζητήματα του δήμου, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι εκ του νόμου υποχρεωμένοι να σέβονται την προσωπικότητα των εργαζόμενων και όχι να απαιτούν δηλώσεις υποταγής καταπατώντας βάναυσα κάθε έννοια εργασιακών δικαιωμάτων», καταλήγει η σχετική καταγγελία.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …