Σαρανταοκτάωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα εξήγγειλαν ύστερα από κοινή συνάντησή τους και ξεχωριστές συνεδρίες των Κεντρικών Διοικητικών τους Συμβουλίων, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα ανακοινώσουν σχέδιο κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι οργανώσεις των γονέων στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης επέκριναν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την απόφασή τους, επισημαίνοντας ότι λήφθηκε με κριτήριο το προσωπικό τους συμφέρον και όχι για τα ευρύτερα προβλήματα της παιδείας, ενώ σχολιάζοντας την απόφαση ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έκλεισε ποτέ τις πόρτες του διαλόγου.

  • Δήλωσε επίσης ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να αποφασιστούν τρόποι διαχείρισης της κατάστασης στη βάση της νομιμότητας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει και ο καθένας θα είναι υπόλογος των πράξεων του, ενώ ερωτηθείς εάν θα επιδιωχθεί η αγορά υπηρεσιών, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι πολλοί εκπαιδευτικοί τηλεφωνούν στο Υπουργείο και δηλώνουν ότι δεν θέλουν να απεργήσουν.