Καταδίκη των νέων βιαιοπραγιών του ΠΑΜΕ, από το Εργατικό Κίνημα

Οι εργαζόμενοι ανά την χώρα μέσω των νόμιμων εκλεγμένων διοικήσεων των Εργατικών τους Κέντρων, συνεχίζουν τις ανακοινώσεις καταδίκης των τραμπουκισμών των ομάδων του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα, ότι αυτή η τακτική θα σταματήσει αμέσως γιατί η Εργατική Τάξη, δεν ανέχεται η βία, εκβιασμούς και διαδικασίες που παραπέμπουν σε φασιστικές τακτικές.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση  που δέχθηκαν οι σύνεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης από τραμπούκους «συνδικαλιστές» της παράταξης του ΠΑΜΕ, οι οποίοι προπηλάκισαν τη δικαστική αντιπρόσωπο και βιαιοπράγησαν εναντίον των συναδέλφων μας, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Οι ενέργειες αυτές έχουν σαφή στόχο να πλήξουν το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι πολωτικές και διχαστικές και έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν από ομάδες του ΠΑΜΕ.

Οι δημοκρατικές δυνάμεις που συνθέτουν το συνδικαλιστικό κίνημα εκφράζουν την κατάφορη αντίρρησή τους στους τραμπουκισμούς και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις αντιδημοκρατικές αυτές συμπεριφορές να ακυρώσουν τις νόμιμες δημοκρατικές διαδικασίες.

Ενωμένοι θα σταθούμε απέναντι στους εκφραστές τέτοιων συμπεριφορών και θα τους θέσουμε άμεσα εκτός του κινήματος."

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου  καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκαν η Πρόεδρος και Σύνεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης, από «δυνάμεις» της παράταξης «Εργατική Ταξική Ενότητα» (Π.Α.ΜΕ).

Όλα αυτά, όπως καταγγέλθηκε, συνέβησαν εντός του κτιρίου του Ε.Κ.Κ, από κομματικά στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από Θεσσαλονίκη, «ενδεδυμένα» με το μανδύα του «εργαζόμενου».

Το περιστατικό προστίθεται στις ακραίες και βίαιες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και έχουν ως στόχο να διασπάσουν το Κίνημα, να προσβάλλουν - υπονομεύσουν δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικά δικαιώματα.

 Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση εντός των κόλπων του οργανωμένου, προοδευτικού και δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος, γεγονός που σύντομα θα διαπιστώσουν οι συγκεκριμένες δυνάμεις.

  Ειδικά όταν το ΠΑΜΕ με περισσή θρασύτητα «βλέπει» και αξιώνει να καταγγέλλονται και να καταδικάζονται μόνο οι σε βάρος του βιαιοπραγίες του Συστήματος Καταστολής.

 Συνειδητοποιεί, άραγε, το ΠΑΜΕ, ότι, με τις επικίνδυνες αυτές αντιδημοκρατικές ενέργειες στελεχών του νομιμοποιεί από μόνο του τέτοιες αθλιότητες, από όπου και αν προέρχονται; Αναλογίζεται ότι ταυτίζεται με πράξεις ίδιες, σαν κι αυτές που χαρακτηρίζουν άλλα επικίνδυνα φασιστικά μορφώματα;

Συνάδελφοι του ΠΑΜΕ, όσο είναι καιρός, συνέλθετε! Οδηγείστε σε κατήφορο πολύ ολισθηρό και επικίνδυνο!"

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

"Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλει τη νέα άνανδρη επίθεση που πραγματοποίησαν οι “δημοκρατικές” δυνάμεις του ΠΑ.Μ.Ε. στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Άλλη μία αντιδημοκρατική επέμβαση έρχεται να προστεθεί στις τόσες που έχουν καταφέρει κατά του εργατικού κινήματος οι γνωστοί ψευδοσυνδικαλιστές, σε διάφορα εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες της χώρας μας (αρκετές φορές και στην Κέρκυρα), τα οποία δεν τελούν υπό τον έλεγχο του κόμματος.

Τούτη τη φορά, λεωφορείο με οργανωμένους «οπαδούς» και με ταγματάρχη επιφανές στέλεχος του ΠΑ.Μ.Ε., γνωστό για την ακραία δράση του, κατέφθασε στο Ε.Κ. Κατερίνης, με σκοπό να δυναμιτίσει δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες. Το αποτέλεσμα της επέμβασης του τάγματος ήταν ο προπηλακισμός της δικαστικού αντιπροσώπου, η βιαιοπραγία κατά συναδέλφων και ο σοβαρός τραυματισμός μέλους του Εργατικού Κέντρου, με τον άτυχο συνάδελφο να διακομίζεται στο Νοσοκομείο. Συν τοις άλλοις, κι αυτό είναι διπλά ανησυχητικό, οι “εργατοαπελευθερωτικές” δυνάμεις επιτίθενται σε ένα ακόμα Εργατικό Κέντρο υπό την προεδρία γυναίκας...

Είναι πλέον προκλητικά προφανείς οι ομοιότητες στον τρόπο σκέψης και δράσης του ΠΑ.Μ.Ε. με συγκεκριμένους συλλογικούς φορείς αμφιλεγόμενης νομιμότητας και καθόλου αμφιλεγόμενης αντιδημοκρατικότητας. Το περίφημο “αυγό του φιδιού” φαίνεται πως όχι μόνο εκκολάφθηκε και έσπασε αλλά τελικά είχε μέσα δίδυμα...

Στερούμενοι από άλλα σύννομα και θεμιτά όπλα συνδικαλιστικής δράσης, οι ηγέτες του ΠΑ.Μ.Ε. καταλήγουν πλέον σε σχεδόν τακτική βάση στη λύση της βίας, την οποία, όμως, διοχετεύουν κυρίως εντός του συνδικαλιστικού κινήματος, βαφτίζοντας “εχθρούς του λαού” και βιαιοπραγώντας κατά όποιων συνδικάτων δε μπορούν να ελέγξουν, ακολουθώντας τακτικές που εφάρμοζαν θεσμικά κι έναν αιώνα πριν.

Αναρωτιόμαστε αν, διανύοντας την χειρότερη ίσως εποχή των τελευταίων δεκαετιών όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα και την κοινωνική κατάσταση, μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι ο εχθρός βρίσκεται εκτός των τειχών μας κι ότι με τις πρακτικές τους, αν μη τι άλλο, αλείφουν το βούτυρο στο παντεσπάνι της εργοδοσίας, είτε ακούσια είτε εκούσια, ποιος αλήθεια μπορεί να πει...

Οι “συνδικαλιστές” του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν μάτια και βλέπουν, έχουν μυαλό και σκέφτονται. Πρέπει να καταλάβουν ότι τα συνδικάτα είναι φορείς δημοκρατίας και έτσι θα παραμείνουν. Όσοι θέλουν να παρασημοφορηθούν από το Κόμμα και να κάνουν πολιτικοκομματικές καριέρες, να πάρουν τα σημαιάκια τους και να βρουν άλλο στίβο μάχης.

Εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε υπέρ των εργαζομένων, με όσα νόμιμα μέσα διαθέτουμε, πάντα ενωτικά, ποτέ κομματικά, πάντα δημοκρατικά, ποτέ βίαια. Ενωμένοι θα βρισκόμαστε απέναντι σε αυτούς που εκφράζονται με ανήθικες συμπεριφορές και συλλογικά θα τους θέσουμε αργά ή γρήγορα εκτός κινήματος.

Επειδή δε, και στον τόπο μας βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα ακραία φαινόμενα βίας (διαρκής παρουσία ΜΑΤ στο νησί και παράλληλα βίαιες διακοπές των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου) απαιτείται και επιβάλλεται η δημιουργία ενός μετώπου υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. ΕΞΩ Η ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ."

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκαν η πρόεδρος και οι σύνεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης την ημέρα των αρχαιρεσιών του,  από «δυνάμεις» της παράταξης «Εργατική Ταξική Ενότητα» (Π.Α.ΜΕ) .

Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και προσβάλλουν το δημοκρατικό   συνδικαλιστικό κίνημα. Η βία δεν έχει θέση στους αγώνες των εργαζομένων. Οι συνδικαλιστικές διαφορές θα πρέπει να επιλύονται με διάλογο και επιχειρήματα.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη στήριξή μας στους συναδέλφους μας που υπέστησαν όλη αυτή τη βία και τους τραμπουκισμούς, στηρίζουμε τον αγώνα τους για την διεξαγωγή ενός εργατικού  δημοκρατικού συνεδρίου."

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας

"Το ΕΚΝΔ καταδικάζει την απροκάλυπτη σωματική και λεκτική βία και τους τραμπουκισμούς που άσκησε προς εργαζόμενους, συνδικαλιστές και τη δικαστική αντιπρόσωπο, βάσει σχεδίου η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, το Σάββατο 15/9/2018 κατά τη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης.

Το σκηνικό είναι γνώριμο, τα συνθήματα, τα επιχειρήματα και τα «προκάτ» δελτία τύπου της παράταξης του ΠΑΜΕ είναι επίσης γνώριμα, αφού είναι απλή αντιγραφή όσων επιχειρούν να κάνουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, διαλαλώντας σε κάθε ευκαιρία ότι οι αγώνες δεν κερδίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες αλλά στους δρόμους, προφανώς – σύμφωνα με το σκεπτικό τους - με βία και ανομία.

Η συνειδητή επιλογή της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΜΕ να κατέβει σε «αντάρτικο» ανομίας και βίας, δείχνοντας πλήρη ασέβεια σε δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμούς είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να προβληματίσει έντονα το Συνδικαλιστικό Κίνημα, αλλά και την κοινωνία μας, καθώς προέρχεται από άλλες σκοτεινές εποχές και έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε σε ακραίους χώρους.

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ επέλεξε για δεύτερη φορά Εργατικό Κέντρο στο οποίο Πρόεδρος είναι μία γυναίκα μαχόμενη συνδικαλίστρια.

Σε μία εποχή που θεσμοί, όπως το Συνδικαλιστικό Κίνημα, βάλλονται από την κεντρική εξουσία, η συγκεκριμένη παράταξη επιλέγει να λειτουργεί διασπαστικά απαξιώνοντας ακόμη περισσότερο τον θεσμό και διεκδικώντας για την ίδια τον ρόλο του «μοναδικού υπερασπιστή» των συμφερόντων της κοινωνίας.

Όπου λειτουργούν αυτές οι απολυταρχικές μεθοδεύσεις, το μόνο που φέρνουν είναι κατάρρευση των δημοκρατικών αξιών.

Το ΕΚΝΔ επιλέγει να μάχεται και να λειτουργεί ως θεματοφύλακας των δημοκρατικών αξιών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων."

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκαν η πρόεδρος και σύνεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης, από «δυνάμεις» της παράταξης «Εργατική Ταξική Ενότητα» (Π.Α.ΜΕ). Συγκεκριμένα αφού προπηλάκισαν τη δικαστική αντιπρόσωπο, βιαιοπράγησαν κατά συναδέλφων μας, ένας εκ των οποίων οδηγήθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Όλα αυτά συνέβησαν εντός του κτιρίου του Ε.Κ.Κ, από κομματικά στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από Θεσσαλονίκη, «ενδεδυμένα» με το μανδύα του «εργαζόμενου». Το περιστατικό προστίθεται στις ακραίες και βίαιες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και έχουν ως στόχο να διασπάσουν το κίνημα, να προσβάλλουν - υπονομεύσουν δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικά δικαιώματα.

Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση εντός των κόλπων του οργανωμένου, προοδευτικού και δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος, γεγονός που σύντομα θα διαπιστώσουν οι συγκεκριμένες δυνάμεις."

Μπαράζ ανακοινώσεων για την "τραμπούκικη" επίθεση στο ΕΚ Κατερίνης (VIDEO&ΦΩΤΟ) Σε αναβρασμό το Συνδικαλιστικό Κίνημα κατά της παράταξης «Εργατική Ταξική Ενότητα» (Π.Α.ΜΕ)

ΟΣΕΤΥΠ

"Η ΟΣΕΤΥΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συντονισμένη βίαιη επίθεση μελών του Π.Α.ΜΕ σε βάρος συνέδρων του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, το περασμένο Σάββατο.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στα πολλά, διαφορετικά βίαια και σκληρά επεισόδια που έχουν προκληθεί τον τελευταίο χρόνο από τις ίδιες «δυνάμεις», με θύματα συνδικαλιστές και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης μας προκαλεί έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι το Π.Α.ΜΕ έχει επιλέξει ως «αντίπαλο», συνδικαλιστικές οργανώσεις στις οποίες ηγούνται γυναίκες (Πάτρα, Κατερίνη). Αυτές οι ασυνήθιστες για το Π.Α.ΜΕ στερεοτυπικές, για τον ρόλο των γυναικών, προκαταλήψεις νεόκοπων στελεχών, η αποθαρρυντική έως αρνητική συμπεριφορά, η ανδροκεντρική αντίληψη και οι ακρότητες σε βάρος γυναικών, θα πρέπει πρωτίστως να προβληματίσουν τις γυναίκες συνδικαλίστριες της συγκεκριμένης παράταξης.

Το νέο και εν πολλοίς απαίδευτο «υλικό» που έχει στρατολογηθεί τα τελευταία από το ΚΚΕ και αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης στην ιεραρχία του Π.Α.ΜΕ, απέχει παρασάγγας από εκείνα τα μαχόμενα και προοδευτικά στελέχη της αριστεράς, τα οποία έδωσαν σκληρή μάχη για κατά των διακρίσεων και για τον ισότιμο ρόλο της εργαζόμενης γυναίκας στα συνδικάτα, στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.

Τα συνδικάτα είναι φορείς δημοκρατίας και έτσι θα παραμείνουν!"

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε μορφή βίας απ’ όπου αυτή και αν προέρχεται. ‘’Ο Κόμπος έχει φτάσει στο χτένι’’  με τη νέα τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν η Πρόεδρος και οι σύνεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης από δυνάμεις του (Π.Α.ΜΕ)

Συγκεκριμένα αφού προπηλάκισαν  τη δικαστική αντιπρόσωπο, βιαιοπράγησαν κατά  συναδέλφων μας, ένας εκ των οποίων οδηγήθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό και την σύγχυση που διακατέχει τους Συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ - ΚΚΕ, αφού οι εργαζόμενοι τους  «πετούν» έξω από τα Συνδικάτα, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, έχοντας πραγματικά βαρεθεί την ξύλινη γλώσσα που τους επιβάλλει ο Περισσός.

 Οποιεσδήποτε συνδικαλιστικές διαφορές θα πρέπει να αναδεικνύονται και να επιλύονται  με επιχειρήματα, προτάσεις όπως αρμόζει σε μία Δημοκρατική κοινωνία και όχι να πράττουμε   σύμφωνα με τους νόμους της «ζούγκλας».

Θα πρέπει, επιτέλους, οι Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ - ΚΚΕ να καταλάβουν ότι σε μια εποχή που καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, οι εχθροί δεν είναι ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε τα Συνδικάτα."

Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΜ

"Η ΠΟΕΜ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκαν η πρόεδρος και οι σύνεδροι του Ε.Κ.Κατερίνης, που είχε ως αποτέλεσμα το τραυματισμό συναδέλφου ο οποίος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, από τις δυνάμεις της παράταξης Εργατική Ενότητα (ΠΑΜΕ).
Αυτές οι βίαιες και ακραίες συμπεριφορές έχουν ως στόχο τη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος και προσβάλλουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα συλλογικά δικαιώματα.
Το οργανωμένο δημοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα θα περιφρουρήσει και θα αγωνιστεί για τη δημοκρατική συμπόρευση και συνεννόηση των δυνάμεων της εργασίας."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε κυκλοφορία 136 χλμ. του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος – Ε65

Πλέον το ταξίδι Αθήνα – Καρδίτσα διαρκεί 2 ώρες και 35 λεπτά, ενώ το Αθήνα …