Στον αέρα οι συμβάσεις του πρώην εργολαβικού προσωπικού στην υγεία

Την άμεση λήψης απόφασης για την ανανέωση των Συμβάσεων έως 31/12/2019 του πρώην εργολαβικού προσωπικού που υπηρετεί με Συμβάσεις Εργασίας στα Νοσοκομεία και άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας, διεκδικεί η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ενημερώνει σχετικά το Υπουργείο Υγείας, καταγγέλλοντας την υπάρχουσα κατάσταση, που μαστίζει εκατοντάδες εργαζόμενους!

Η επιστολή:

"Είμαστε στο μήνα Σεπτέμβριο και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τον τρόπο κάλυψης από 1/1/2019 με Προσωπικό των Υπηρεσιών φύλαξης, εστίασης, καθαριότητας των Νοσοκομείων και των άλλων φορέων του Υπουργείου Υγείας.

  • Μία νέα Νομοθετική ρύθμιση εκ μέρους του Υπουργείου για παράταση της κάλυψης των εν’ λόγω υπηρεσιών πέραν της 31-12-2018 με νέο διαγωνισμό, είναι βέβαιον πια λόγω του περιορισμένου χρόνου ότι τα Νοσοκομεία θα μείνουν ακάλυπτα για μεγάλο χρονικό διάστημα από 1-1-2019.
  • Ως εκ τούτου θα επιστρέψουν οι εργολάβοι από την «πίσω πόρτα» και μετά θα είναι αδύνατη λόγω προσφυγών στη Δικαιοσύνη η απομάκρυνσή τους.

Με βάση την εμπειρία η ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την κάλυψη της καθαριότητας, της φύλαξης, της εστίασης προσλήψεων προσωπικού με Συμβάσεις Εργασίας απαιτεί πάνω από τέσσερις μήνες (έγκριση διαγωνισμού από ΑΣΕΠ, προκήρυξη και ολοκλήρωση διαγωνισμού).

  • Επομένως είναι μονόδρομος η παράταση των συμβάσεων των υπηρετούντων υπαλλήλων τουλάχιστον για ένα έτος ή έστω έως την ημερομηνία που κλείνουν το 24μηνο με Συμβάσεις Εργασίας, χωρίς να αθροίζεται ο χρόνος που υπηρετούσαν με Συμβάσεις Έργου όπως ορίζουν σχετικοί νόμοι).

Γνωρίζεται ότι η θέση της ΠΟΕΔΗΝ είναι η επανασύσταση των Οργανικών Θέσεων των υποστηρικτικών ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία (αυτό θα διώξει οριστικά τους εργολάβους) και η μετατροπή των συμβάσεων των υπηρετούντων σε αορίστου χρόνου για να τελειώνει μια και καλή η ομηρία των εν’ λόγω συναδέλφων.

Η παρ. 3 του άρθρου 6 του Ν. 4558/1-8-2018 που ψηφίσατε ορίζει ότι:

«Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 63 του Ν. 4430/2016 (Α’ 205) αντικαθίσταται ως εξής: «Οι εξαιρετικές ρυθμίσεις του παρόντος άρθρου μπορούν να εφαρμοστούν μέχρι 31/12/2019».

  • Στη χρονική στιγμή που φθάσαμε οι εξαιρετικές ρυθμίσεις του εν λόγω άρθρου θα πρέπει να εφαρμοσθούν στα Νοσοκομεία για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
  •  Άρα θα πρέπει να ανανεωθούν οι Συμβάσεις των σημερινών υπηρετούντων εργαζομένων για ένα έτος έως 31/12/2019. Επί τούτου θα πρέπει να εκδώσετε διευκρινιστικές εγκυκλίους που θα δεσμεύουν τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Τα Σωματεία και η ΠΟΕΔΗΝ θα πιέσουν τις Διοικήσεις να σταματήσουν τις διαδικασίες για νέες προκηρύξεις που είναι αδιέξοδη και να κατευθυνθούν σε ανανέωση των Συμβάσεων των υπηρετούντων.

Υπενθυμίζουμε ότι από 1/1/2019 το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ασκεί μόνο κατασταλτικό δειγματοληπτικό έλεγχο και όχι προληπτικό όπως σήμερα σε όλο το φάσμα της μισθοδοσίας εγκρίνοντας τη δαπάνη μήνα – μήνα (Ν. 4337/2015 άρθρο 10 παρ. 10)."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πίνακας που αποδίδεται στον Καραβάτζο πωλήθηκε πριν δημοπρατηθεί

Ο πίνακας «Ιουδήθ και Ολοφέρνης», τον οποίο ειδικοί αποδίδουν στον Καραβάτζο και που επρόκειτο να βγει στο σφυρί αύριο Πέμπτη στη Γαλλία, δόθηκε σε ξένο αγοραστή, όπως ανακοίνωσε ο Οίκος δημοπρασιών «..