Καταδίκης της νέας επίθεσης σε βάρος γυναίκας Συνδικαλίστριας

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη νέα τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε σήμερα από στελέχη του Π.Α.ΜΕ, η απερχόμενη Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλας Παναγοπούλου – Νικολάου.

Συγκεκριμένα σήμερα και ενώ βρισκόταν στο γραφείο της στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Δυτική Ελλάδα, δέχθηκε «επίσκεψη» 2 στελεχών του Π.Α.ΜΕ, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του στην Πάτρα, τα οποία την εξύβρισαν χυδαία με ακατανόμαστες εκφράσεις, με απειλές κατά της σωματικής της ακεραιότητας και μελών της οικογένειάς της, ενώ ένα από αυτά τα πρόσωπα κινήθηκε απειλητικά εναντίον της υψώνοντας το χέρι του για  να την χτυπήσει.

Η νέα αυτή επίθεση σε βάρος γυναίκας συνδικαλίστριας έρχεται να επιβεβαιώσει την ηθική κατάπτωση ορισμένων στελεχών της συγκεκριμένης παράταξης, αφού πλέον - μετά και τα απανωτά γεγονότα σε Κατερίνη και Πάτρα - μπορούμε να μιλάμε για μπαράζ επιθέσεων σε βάρος γυναικών συνδικαλιστριών.

Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ ιδεολογιών, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη. Θα βρισκόμαστε αμείλικτα απέναντι σε τέτοια εκφυλιστικά για το Κίνημα φαινόμενα.

Ας αναλογιστούν οι εκπρόσωποι του Π.Α.ΜΕ και κυρίως οι γυναίκες εκπρόσωποι της συγκεκριμένης παράταξης, σε ποια στελέχη εκχωρούν τους διαχρονικούς τους αγώνες και τις κατακτήσεις του κινήματος για την ισότητα των φύλων.

Εμείς μόνο τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας μπορούμε να εκφράσουμε, απαιτώντας από τα όργανα της πολιτείας να επιδείξουν μηδενική ανοχή σε αυτά τα εκφυλιστικά για την κοινωνία μας φαινόμενα.

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

"Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για τη νέα τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε σήμερα από στελέχη του Π.Α.ΜΕ, η απερχόμενη Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας. Η νέα αυτή επίθεση σε βάρος γυναίκας συνδικαλίστριας έρχεται να επιβεβαιώσει την ηθική κατάπτωση των στελεχών της συγκεκριμένης ομάδας. Είναι ξεκάθαρο ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ δε συμμερίζονται πλέον καμία από τις κοινές αρχές του συνδικαλιστικού μας κινήματος και αναζητούν εχθρούς στο πρόσωπό μας για να διασφαλίσουν το δικό τους λόγο ύπαρξης… Απαιτούμε από τα όργανα της πολιτείας να επιδείξουν μηδενική ανοχή σε αυτά τα εκφυλιστικά για την κοινωνία μας φαινόμενα."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …