Η πόλη των απαγορεύσεων και των προστίμων για τους τουρίστες

Να επιβάλλονται πρόστιμα στους «άξεστους»- όπως τους αποκαλούν κάποιοι αξιωματούχοι- τουρίστες, που κάθονται ή ξαπλώνουν στο έδαφος, θέλει ο Δήμαρχος της Βενετίας, θέτοντας σε ισχύ ακόμα μία νέα απαγόρευση για τους τουρίστες!

Ο Λουίτζι Μπρουνιάρο πρότεινε την επιβολή προστίμου από 50 έως 500 ευρώ για τους παραβάτες. Η πρότασή του αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο τον Οκτώβριο, αν και τόσο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης όσο και ομάδες πολιτών αντιδρούν.

 «Είναι τόσο μεγάλη η λίστα όσων απαγορεύονται στη Βενετία, που πλέον δεν έχει απομείνει κάτι που μπορείς να κάνεις», δήλωσε ο Μάρκο Γκασπαρινέτι, επικεφαλής της ομάδας πολιτών Gruppo Aprile 25. «Θα πρέπει να προσλάβουν άλλους 5.000 ανθρώπους για να τα εφαρμόσουν όλα», συμπλήρωσε. Επιπλέον, οι αρχές της Βενετίας εξετάζουν την απαγόρευση της μουσικής στις βάρκες.

Ηδη όπως προσθέτει το "thetoc.gr", απαγορεύεται να καθίσει κάποιος στα μνημεία γύρω από την πλατεία του Αγ. Μάρκου. Επίσης, επιβάλλεται πρόστιμο στους μεθυσμένους, όσους κολυμπούν ή βάζουν τα πόδια τους στο νερό στα κανάλια. Ακόμη, αποδοκιμάζεται η κατανάλωση φαγητού σε σκαλιά, ή περπατώντας στον δρόμο.


 

 
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα ευνοήσει τις επενδύσεις

Να μην ενοχοποιούνται οι επενδύσεις στα ακίνητα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας σε ομιλία του σε …