Μωρό και διατροφή στον 1ο χρόνο της ζωής

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγίες για τη διατροφή των βρεφών μέχρι και ενός έτους, με τις οποίες καλούνται οι επαγγελματίες Υγείας (παιδίατροι, γενικοί γιατροί, διαιτολόγοι, επισκέπτες υγείας) να συμβουλεύουν τους γονείς και τους φροντιστές για τον τρόπο εισαγωγής των στερεών τροφών στα βρέφη.

Τα δύο πρώτα έτη της ζωής είναι κρίσιμα για την υγεία και την ομαλή σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, η οποία εξαρτάται σημαντικά και από την επαρκή και ισορροπημένη διατροφή τους.

Στην αντίθετη περίπτωση, αυξάνει ο κίνδυνος εμφάνισης οξέων νοσημάτων, ενώ βρίσκει πρόσφορο έδαφος η εμφάνιση παιδικής παχυσαρκίας τα επόμενα χρόνια. Αναλυτικότερα, το σχετικό έγγραφο κάνει λόγο για τον θηλασμό και την εισαγωγή στερεών τροφών, ενώ συστήνει τις διατροφικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετούνται κατά τον πρώτο έτος των βρεφών.

Φυλλάδιο συστάσεις διατροφή βρεφών από το υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [948.42 KB]


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …