Είδη 1ης ανάγκης ζητούν οι άστεγοι φοιτητές της εστίας του ΑΕΙ Κρήτης (VIDEO)

Έκκληση για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης κάνει το Φοιτητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τα υπάρχοντα τριάντα περίπου φοιτητών. Συγκεκριμένα, ζητούνται πράγματα όπως σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτες και πετσέτες.

Η συγκέντρωσή τους γίνεται στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στις Βούτες, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά τα παιδιά από τις φοιτητικές εστίες. Την ίδια ώρα, τη στήριξη των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της πυρκαγιάς που κατέστρεψε τις εστίες του ιδρύματος.

Οι φοιτητές έχουν μεταφερθεί στο Γυμναστήριο των Βουτών, όπου τους παρέχεται κάθε είδους βοήθεια, ενώ δίπλα τους βρίσκονται και ειδικοί ψυχολόγοι.

«Εντολή του πρωθυπουργού από την πρώτη στιγμή, αλλά και του υπουργού Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, ήταν να στηριχθούν οι φοιτητές, να προστατευθούν και να υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης προς τους ίδιους» όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκη.

Σήμερα αναμένεται στο Ηράκλειο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, γιαι να προεδρεύσει σε σύσκεψη με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, τον Περιφερειάρχη, αυτοδιοικητικούς φορείς και τους εμπλεκόμενους με την Πολιτική Προστασία και το Πανεπιστήμιο για την επόμενη της φωτιάς και της καταστροφής, ημέρα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τουρκία: Οι δηλώσεις για «γενοκτονία των Αρμενίων» διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο Τη δυσαρέσκειά …