1.500 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο!

Παραιτήθηκε από τον ρόλο του βασικού χρηματοοικονομικού συμβούλου του ομίλου FFG, σύμφωνα με το "euro2day,gr", ο διεθνής οίκος Rothschild, λίγο πριν από την εκπνοή της τελευταίας προθεσμίας για τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων των δικανικών και οικονομικών ελέγχων τόσο στη μητρική, όσο και στις θυγατρικές εταιρίες του.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ο οίκος, ο οποίος είχε συνδεθεί με την αναδιοργάνωση του ελληνικού ομίλου και την επανατοποθέτησή του στο μέλλον -μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων που έχει επιβάλει η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς- διέκοψε τη συνεργασία του, έχοντας συμπληρώσει μόλις ένα τρίμηνο σύμβασης.

Απόρροια αυτής της κατάρρευσης θα είναι η τραγική έκβαση να μείνουν χωρίς δουλειά 1.500 εργαζόμενοι!

Αξίζει να επισημανθεί, πως εφόσον εξελιχθούν τόσο άσχημα τα πράγματα, υπήρξε μεγάλη αδράνεια και ολιγωρία από πλευράς της επιτροπής κεφαλαιαγοράς που δεν κατάφερε να αποσοβήσει τον εκτροχιασμό μιας τόσο μεγάλης εταιρίας...

Υπενθυμίζεται πως με επίσημη ανακοίνωσή της η FFG στις 26 Ιουνίου 2018 γνωστοποιούσε μεταξύ άλλων πως «έχει επίσης διορίσει τη Rothschild ως βασικό χρηματοοικονομικό της σύμβουλο».

Είχε προηγηθεί ο διορισμός της ΕΥ, η οποία ανέλαβε τη διενέργεια στοχευμένων οικονομικών ελέγχων, αλλά και της Alvarez&Marshal, η οποία διενεργεί αντιστοίχως δικανική έρευνα (forensic evaluation) στις ασιατικές δραστηριότητες του ομίλου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα, η FFG προχώρησε σε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 α και διόρισε την Deloitte ως χρηματοοικονομικό σύμβουλό της, ώστε να αναλάβει το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρίας σύμφωνα με τα δεδομένα της πτωχευτικής διαδικασίας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …