Κλείνουν σχολεία αύριο λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων

Κλειστά θα είναι τα σχολεία αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στην Αττική, την Πελοπόννησο, την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Την απόφαση για να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική αύριο Παρασκευή (28.09.2018) πήρε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση της Ρένας Δούρου

Λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.

Αναμένεται και η απόφαση για το τι θα συμβεί σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς. Γι’ αυτούς θα αποφασίσουν οι δήμοι, αλλά εκτιμάται πως θα μείνουν κλειστοί, όπως και τα σχολεία.

Την απόφαση έλαβε η Περιφέρεια, αφότου ήδη είχε ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων σε περιοχές της Αθήνας από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες.

  1. Με απόφαση της Περιφέρειας και των δημάρχων Ελευσίνας, Μάνδρας, Μεγαρέων και Ασπροπύργου, όλα τα σχολεία των συγκεκριμένων περιοχών θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018. Η απόφαση ελήφθη λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες και να πλήξουν αυτούς τους δήμους.
  2. Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστου Καπάταη, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης – Ελληνικού, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου δεν θα λειτουργήσουν, για την αποφυγή ατυχημάτων.
  3. Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, κλειστές θα είναι οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων σε Ανω Λιόσια, Ζεφύρι και Χασιά
  4. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κορυδαλλού, την Παρασκευή 28/9, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν στην Αττική. Την απόφαση έλαβαν από κοινού ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, για προληπτικούς λόγους.

Κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε Αθήνα και Πειραιά την Παρασκευή

Εκτός από τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά δεν θα λειτουργήσουν αύριο στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς οι δημοτικοί παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο σε Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της κακοκαιρίας Ξενοφών που έχει επηρεάσει όλη τη χώρα.

Τη σχετική απόφαση πήραν ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας, για την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων τους.

Κλειστά σχολεία αύριο και στην Πελοπόννησο

Κλειστά θα είναι αύριο Παρασκευή (28-9-2018) όλα τα σχολεία στην Πελοπόννησο μετά από απόφαση της Περιφέρειας.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 28-09-2018, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά σχολεία και σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, για προληπτικούς λόγους, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας των ακραίων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται, ικανών να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και δυσκολίες στη μετακίνηση των μαθητών.»

Σε αυξημένη προστασία καλεί η Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας

Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας έχει ενημερώσει να βρίσκονται τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πλοία, τρένα, προαστιακός, ΟΑΣΘ. Απεργία την Τετάρτη 17.4.2024

Γενική απεργία ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και συγκέντρωση την ίδια ημέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος …