Μέχρι την Δευτέρα η προθεσμία για το ΚΤΕΟ

Με πρόστιμο 150 ευρώ κινδυνεύουν όσοι δεν έχουν περάσει εμπρόθεσμα το όχημά τους από έλεγχο ΚΤΕΟ, καθώς τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το ΥΠΟΙΚ. Την 1η Οκτωβρίου ενεργοποιείται η νέα νομοθεσία, που θα συνδέει online τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών με όλα τα ΚΤΕΟ, ιδιωτικά και δημόσια.

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο θα γνωρίζει άμεσα ποια οχήματα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και θα προχωρά η επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων μέσω της φορολογικής διοίκησης.

Το πρόστιμο των 150 ευρώ θα εμφανίζεται δηλαδή ως οφειλή προς το Δημόσιο στον προσωπικό λογαριασμό Taxis του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Όλα τα πρόστιμα

ΚΤΕΟ περνούν υποχρεωτικά όλα τα οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές) στα 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έπειτα κάθε δύο χρόνια (εξαιρούνται τα ταξί και τα βαρέα οχήματα που περνούν κάθε χρόνο).

Αν ένα όχημα δεν περάσει εντός προθεσμίας το ΚΤΕΟ, επιβαρύνεται με πρόστιμο που για τα επιβατικά αυτοκίνητα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι 16 ευρώ, για μέχρι έξι μήνες 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες 65 ευρώ.

Πέρα από τα παραπάνω ποσά, όσοι δεν έχουν περάσει εμπρόθεσμα από ΚΤΕΟ θα επιβαρύνονται με το επιπλέον πρόστιμο των 150 ευρώ που προαναφέρθηκε.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …