3.000+7.906 προσλήψεις-Μόνιμες και Εποχικές


Σε διαδοχικές προκηρύξεις για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού σε δήμους, νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς προχωρεί μέχρι το τέλος του χρόνου το ΑΣΕΠ ώστε να καλυφθούν κενά και ανάγκες σε προσωπικό και ειδικότερα σε ειδικότητες όπως νοσηλευτές/τριες, χειριστές μηχανημάτων, γεωτεχνικούς, υδρονομείς, μάγειρες, κοινωνικούς λειτουργούς, δασοπόνους, ψυχολόγους κλπ.

Ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί ορισμένες από τις προκηρύξεις θέσεων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου αλλά και ωρομισθίων ,ενώ οι υπόλοιπες προκηρύξεις αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από το ΑΣΕΠ μέχρι τέλος του 2018.

Οι προκηρύξεις που αναμένονται έως το τέλος του 2018, έχουν ως εξής:

  • 1000 συμβασιούχοι σε παιδικούς σταθμούς Δήμων

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση από πλευράς των μεγάλων δήμων της χώρας των θέσεων που θα ζητηθούν για την κάλυψη έκτακτων αναγκών τους, ενώ ήδη μικροί δήμοι έχουν προχωρήσει στην ανακοίνωση των ζητούμενων, προς κάλυψη, θέσεων.

  1. Οι 1.000 συμβασιούχοι που θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8 μήνες) θα αμείβονται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
  2. Όσον αφορά στις ειδικότητες, αυτές θα περιλαμβάνουν κυρίως βοηθούς βρεφοκόμους, βρεφονηπιοκόμους, καθαριστές, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ.

Βασικά κριτήρια πρόσληψης θα είναι, όπως κάθε χρόνο, ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, η προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης, ο χρόνος ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση.

  • 500 εποχικοί σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων

Πρόκειται για εποχικούς υπαλλήλους (από 2-8 μήνες) που θα αμείβονται από συγχρηματοδοτούμενα κοινοτικά προγράμματα, από ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων και θα απασχοληθούν σε κλάδους όπως καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός κλπ. Οι ειδικότητες που θα ζητούνται είναι οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων έργων, γεωπόνοι, καθαριστές, εργάτες κλπ.

  • 1000 επικουρικοί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας

Το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει "τρέξει" η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού (πλην γιατρών) σε νοσοκομεία, σε φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας (Κέντρα υγείας),στο ΕΚΑΒ,στον ΕΟΠΥΥ, στον ΕΟΦ κλπ.

Οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος ώστε να συμπεριληφθούν σε καταλόγους με βάση κριτήρια και μοριοδότηση ανάλογα με αυτά του ΑΣΕΠ. Από τους καταλόγους αυτούς οι φορείς της υγείας θα επιλέξουν το προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες και την οικονομική τους κατάσταση.

  • 850 ωρομίσθιοι και καλλιτεχνικό προσωπικό σε Δήμους

Θα προσληφθούν σε δημοτικές επιχειρήσεις των δήμων και ήδη εκδόθηκαν ορισμένες προκηρύξεις θέσεων. Οι θέσεις αφορούν σε ωρομίσθιο προσωπικό και σε ειδικότητες όπως μουσικοί, ζωγράφοι, καθηγητές χορού, σκηνοθέτες, ηθοποιοί κλπ με απασχόληση έως 8 μήνες.

Το 2019 προσλαμβάνονται 7.906 μόνιμοι υπάλληλοι στο Δημόσιο

  1. Σε εφαρμογή της αναλογίας μία πρόσληψη ανά μία συνταξιοδότηση προχωρεί το 2019 η Κυβέρνηση μετά από συμφωνία με τους θεσμούς λίγο πριν από τη λήξη του τρίτου μνημονίου.
  2. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης φέτος αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν 7.906 μόνιμοι υπάλληλοι από το δημόσιο, γεγονός που οδηγεί για το 2019 σε ανάλογο αριθμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο δημόσιο.

Οι περισσότερες θέσεις αναμένεται να αφορούν στην κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στην Υγεία και την Εκπαίδευση.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Jumbo: Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι πωλήσεις

Αύξηση στις πωλήσεις και στα καθαρά κέρδη που έφτασαν τα 303 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η …