«Ψυχρολουσία» από το δημοψήφισμα στα Σκόπια-Νικητής η αποχή

«Σέβομαι την ετυμηγορία όσων ψήφισαν. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είπε "ναι"» δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ περίπου μία ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στη γειτονική χώρα για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ο κ. Ζάεφ μετέφρασε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σαν επιδοκιμασία της συμφωνίας για Βόρεια Μακεδονία, μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα.

Αφού απέρριψε την φιλολογία ότι ένα δημοψήφισμα με συμμετοχή κάτω του 40% δεν είναι έγκυρο, ο κ. Ζάεφ διέψευσε και τις προσδοκίες όσων θεωρούσαν ότι η πολύ υψηλή θα πρέπει να ερμηνευτεί ως αποδοκιμασία της πολιτικής του και κατά συνέπεια θα πρέπει να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

«Θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας» διαβεβαίωσε ο κ. Ζάεφ δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …