Διαγωνισµός για την εισαγωγή σπουδαστών σε Εθνική Σχολή

Προκηρύσσεται διαγωνισµός για την εισαγωγή ενενήντα (90) σπουδαστών, στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών . Ο αριθµός των εισακτέων κατανέµεται ανά κατεύθυνση, ως ακολούθως:

  • ∆ιοικητική ∆ικαιοσύνη είκοσι έξι (26) θέσεις, ως εξής: τρεις (3) θέσεις δοκίµων εισηγητών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τρεις (3) θέσεις δοκίµων εισηγητών του Συµβουλίου της Επικρατείας και είκοσι (20) θέσεις παρέδρων Πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.
  • Πολιτική και Ποινική ∆ικαιοσύνη τριάντα εννέα (39) θέσεις παρέδρων πρωτοδικείου.
  • Εισαγγελείς είκοσι πέντε (25) θέσεις παρέδρων εισαγγελίας.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση συµµετοχής στο διαγωνισµό από την 28η Σεπτεµβρίου έως και την 12η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, στη γραµµατεία της Σχολής ή στη γραµµατεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας.

Δικαίωµα και αιτήσεις συµµετοχής υποψηφίων

1. α) Στο διαγωνισµό γίνονται δεκτοί όσοι : αα. ΄Εχουν την ιδιότητα του Ειρηνοδίκη ή έχουν ή είχαν διετή άσκηση δικηγορίας ή είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώµατος νοµικού τµήµατος, µε µονοετή άσκηση δικηγορίας, ή είναι δικαστικοί υπάλληλοι µε πτυχίο νοµικού τµήµατος, νοµικής σχολής και πενταετή υπηρεσία στη θέση αυτή, ββ. έχουν συµπληρώσει το εικοστό όγδοο (28ο ) και δεν έχουν υπερβεί το τεσσαρακοστό πέµπτο (45ο ) έτος της ηλικίας τους, στις 31 ∆εκεµβρίου του 2018 (έτος προκήρυξης του διαγωνισµού, βλ. άρθρ. 10 παρ. 1α, ββ του ν. 3689/2008, όπως έχει αντικ. και ισχύει µε το άρθρο 8 παρ 3 του ν. 3910/2011). Η ηλικία του υποψηφίου αποδεικνύεται σύµφωνα µε τις κείµενες κάθε φορά διατάξεις του Κώδικα Οργανισµού ∆ικαστηρίων και Κατάστασης ∆ικαστικών Λειτουργών (κ.ν. 1756/1988, Α΄ 35), γγ. έχουν τα προσόντα που ορίζονται στις παραγράφους 1, 2 και 3 του άρθρου 36, και δεν έχουν τα κωλύµατα που προβλέπονται στα άρθρα 37 και 38 του Κώδικα Οργανισµού ∆ικαστηρίων και Κατάστασης ∆ικαστικών Λειτουργών, όπως ισχύουν, για το διορισµό τους ως δικαστικών λειτουργών. β) Τα απαιτούµενα προσόντα, εκτός από το όριο ηλικίας, πρέπει να συντρέχουν κατά το χρόνο έναρξης του διαγωνισµού, ήτοι την 24η Οκτωβρίου 2018.Τα κωλύµατα πρέπει να µην υπάρχουν τόσο κατά το χρόνο έναρξης του διαγωνισµού όσο και κατά το χρόνο εγγραφής στη Σχολή.

2. α) Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση συµµετοχής στο διαγωνισµό από την 28η Σεπτεµβρίου έως και την 12η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, στη γραµµατεία της Σχολής ή στη γραµµατεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας. Στην τελευταία περίπτωση, οι αιτήσεις διαβιβάζονται αµελλητί στη γραµµατεία της Σχολής. β) Με την αίτηση οι υποψήφιοι δηλώνουν την κατεύθυνση στην οποία επιθυµούν να συµµετάσχουν. Επίσης δηλώνουν µία από τις τέσσερις ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερµανική και ιταλική, στην οποία επιθυµούν να εξεταστούν υποχρεωτικά, καθώς και µία έως δύο από τις παραπάνω ξένες γλώσσες, στις οποίες επιθυµούν, προαιρετικά, να εξεταστούν. Συνυποβάλλουν δε τα δικαιολογητικά τα οποία αποδεικνύουν τη συνδροµή των προσόντων και την έλλειψη κωλυµάτων εκτός των πιστοποιητικών σωµατικής και ψυχικής υγείας και του πιστοποιητικού ήθους, τα οποία υποβάλλονται στη γραµµατεία της Σχολής το αργότερο την 17η Οκτωβρίου 2018. Οι γνωµατεύσεις αυτές εκδίδονται:

  • από παθολόγο ή γενικό ιατρό,
  • ψυχίατρο,
  • ψυχολόγο,

είτε του δηµοσίου είτε ιδιωτών, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 7 του ν. 4210/2013 (Α΄ 254), σε συνδυασµό µε το άρθρο 37 παρ. 1 περ. ια΄ του ν. 1756/1988 «Κώδικας Οργανισµού ∆ικαστηρίων και Κατάστασης ∆ικαστικών Λειτουργών» ( Α΄ 35). γ)

Σε περίπτωση διαπίστωσης έλλειψης φυσικών σωµατικών δεξιοτήτων κάποιου υποψηφίου, εξετάζεται από τους ιατρούς των ανωτέρω ειδικοτήτων, αν η έλλειψη αυτή εµποδίζει ή όχι την άσκηση των δικαστικών του καθηκόντων. Εφόσον πιστοποιηθεί η υγεία και η σωµατική καταλληλότητά του για την άσκηση των ανωτέρω καθηκόντων, λαµβάνονται όλα τα αναγκαία µέτρα για τη διευκόλυνση της συµµετοχής του υποψηφίου στον εισαγωγικό διαγωνισµό.

Στα µέτρα διευκόλυνσης µπορεί να περιλαµβάνεται και η παροχή παράτασης για την ολοκλήρωση της εξέτασης. Η παράταση αυτή δεν µπορεί να υπερβαίνει το ένα δεύτερο του προβλεπόµενου χρόνου για την ολοκλήρωση της εξέτασης.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [171.37 KB]


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …