Ξεκινά νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Εκπαίδευσης» (Master in Education), θα λειτουργήσει το Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων που απαιτούνται για την απόκτηση του Διπλώματος ανέρχεται σε ενενήντα (90).

ΣΚΟΠΟΣ

Το Π.Μ.Σ. αποσκοπεί στη δημιουργία στελεχών της εκπαίδευσης, τα οποία:

  1. Θα διαθέτουν το θεωρητικό υπόβαθρο που απαιτείται για την κατανόηση, αξιολόγηση και ερμηνεία των γνωστικών λειτουργιών, της κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των μαθητών με μαθησιακές ικανότητες και μαθησιακές δυσκολίες αλλά και για τον σχεδιασμό και εφαρμογή προγραμμάτων εξατομικευμένης εκπαιδευτικής παρέμβασης σε αυτούς τους μαθητές.
  2. Θα έχουν αναπτύξει δεξιότητες συνεργασίας, επικοινωνίας, διαχείρισης της πληροφορίας, θα κατέχουν τον τεχνολογικό και επιστημονικό γραμματισμό και είναι θα εξειδικευμένα σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης μειονοτήτων και διαπολιτισμικής συμβουλευτικής, σχεδιασμού και υλοποίησης διαπολιτισμικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
  3. Θα έχουν αποκτήσει τις απαιτούμενες γνώσεις, στάσεις, δεξιότητες και ικανότητες κρίσης, επίλυσης προβλημάτων και λήψης απόφασης για πλήρωση θέσεων αυξημένης ευθύνης με συμβουλευτικό και διοικητικό χαρακτήρα στο σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα.
  4. Θα έχουν αναπτύξει τον επιστημονικό τρόπο σκέψης στη θεωρία της επιστήμης και της έρευνας, που είναι προϋποθέσεις για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Οι ειδικεύσεις του Π.Μ.Σ. είναι οι ακόλουθες τρεις:

  • Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες Παιδιών και Εφήβων: Μαθησιακές Ικανότητες και Μαθησιακές Δυσκολίες.
  • Κοινωνική ανισότητα, ετερότητα και η ελληνική ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα.
  • Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών: Γλωσσικοί και επιστημονικοί γραμματισμοί

ΘΕΣΕΙΣ – ΦΟΙΤΗΣΗ – ΤΕΛΗ

Οι προσφερόμενες θέσεις είναι δέκα (10) ανά ειδίκευση, δηλαδή συνολικά στο Π.Μ.Σ. τριάντα (30). Η φοίτηση είναι υποχρεωτική και το ελάχιστο όριο για την απονομή Διπλώματος είναι τρία (3) εξάμηνα. Τα τέλη φοίτησης ανέρχονται σε 2.000 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται εφάπαξ ή τμηματικά στα τρία εξάμηνα φοίτησης. Οι υποτροφίες που θα δοθούν ανέρχονται στο 30% των προσφερομένων θέσεων.

Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών στο Π.Μ.Σ. είναι οι εξής:

  1. Οι υποψήφιοι για το Π.Μ.Σ. του Τμήματος πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ τίτλων Τμημάτων της αλλοδαπής.
  2. Για τους αλλοδαπούς υποψηφίους, οι οποίοι κατέχουν πτυχίο Α.Ε.Ι. ισότιμο με εκείνο των ελληνικών Α.Ε.Ι., απαιτείται πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας (επιπέδου τουλάχιστον Β2), το οποίο απονέμεται από κατάλληλους δημόσιους φορείς.
  3. Οι επί πτυχίω φοιτητές έχουν δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας στο ΠΜΣ με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους έως την ημερομηνία κλήσης των υποψηφίων για συνέντευξη από την Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφίων και θα καταθέσουν βεβαίωση ολοκλήρωσης των σπουδών τους στη γραμματεία του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών έως την ημερομηνία της συνέντευξης.

Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει

  • υποβολή φακέλου υποψηφιότητας,
  • συνέντευξη. Σημειώνεται ότι η μη κατοχή πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 (καλή γνώσης) ή Γ1 (πολύ καλής γνώσης) ή Γ2 (άριστης γνώσης) σε μία ξένη γλώσσα, αποτελεί λόγο απόρριψης της αίτησης συμμετοχής.

Υποβολή δικαιολογητικών: Έως 7/10/2018

Έντυπο αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προκήρυξη:


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …