Απολογούνται την Παρασκευή καθηγητής του ΤΕΙ και 2 ιδιοκτήτες φροντιστηρίου

Στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Σερρών οδηγήθηκαν ο καθηγητής του ΤΕΙ της πόλης και οι δυο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου που συνελήφθησαν από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροληψίας εις βάρος σπουδαστών του Ιδρύματος.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή. Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους «έκοβε» στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι απευθύνονταν πράγματι στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση κυμαίνονταν από 250 έως 400 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, χωρίς να παρακολουθήσουν καν τα φροντιστηριακά μαθήματα οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση σε επαγγελματικό γραφείο και ως αντάλλαγμα τους περνούσε στα μαθήματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας των ανακριτικών αρχών δεν αποκλείεται να αναζητηθούν και ευθύνες εναντίον άλλων προσώπων που τυχόν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Γνώριζαν εδώ και πολλά χρόνια...

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα λέει ο εκπρόσωπος των φοιτητών, μετά τη σύλληψη του καθηγητή των ΤΕΙ… Ο καθηγητής του ΤΕΙ στις Σέρρες συνελήφθη κατηγορούμενος για δωροληψία, καθώς φέρεται να αποσπούσε διάφορα ανταλλάγματα από σπουδαστές του Ιδρύματος, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του. Ως άμεσοι συνεργοί του συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου της ίδιας πόλης.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος των φοιτητών Ν. Τζιουτζιος, «έρχονται φοιτητές και μας λένε καθημερινά ότι το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος το κάνει συστηματικά… Οι τρόποι είναι τρεις: Ή κάνεις μια πρακτική, το φροντιστήριο αυτό και σε περνάει ή πηγαίνεις και καλά ότι παρακολουθείς το μάθημα και του δίνεις 250 ευρώ το μάθημα ή πηγαίνεις στο γραφείο του και τα βρίσκετε εκεί με άλλους τρόπους»

Ο ίδιος, είπε ότι τα δύο χρόνια που είναι εκπρόσωπος των φοιτητών τον προσέγγισαν εκατοντάδες φοιτητές ενώ υπάρχουν ακόμα πολλοί που χρωστούν αυτά τα μαθήματα. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, αυτό συμβαίνει «τα τελευταία 20 χρόνια σίγουρα».

«Ο άνθρωπος αυτός έχει κάνει κάτι παράνομο… Χρηματιζόταν για να κάνει μαθήματα, 250 ευρώ το μάθημα. Για να πάρει κάποιος το πτυχίο του στο τμήμα αυτό, έπρεπε να περάσει 7 μαθήματα, τα δικά του. Και όπως καταλαβαίνουμε το ποσό είναι υπερβολικά μεγάλο, για μια οικογένεια στην οικονομική κρίση… Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα λάβει υπόψη τα πάντα και θα δικαιωθούμε και εμείς ως σύλλογος φοιτητών και όλοι οι φοιτητές σε αυτή την πόλη».

«Και αν είσαι κοπέλα, τα βλέπει τα πράγματα αλλιώς. Πρέπει για να περάσεις το μάθημα ‘να πάμε το βράδυ για ένα ποτό ή να πάμε σε ένα ξενοδοχείο'»…

«Έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες και στην Αστυνομία και στη σύγκλητο του ΤΕΙ. Φάνηκε ότι έχουν γίνει μόνο δύο ή τρεις καταγγελίες γενικά. Σε όλες αυτές τις καταγγελίες έπρεπε κάποιος να παραστεί σαν μάρτυρας. Τελευταία στιγμή κάτι γινόταν και ο μάρτυρας εξαφανιζόταν. Δεν εμφανιζόταν ποτέ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …