ΓΣΕΕ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι!

Ως «μνημείο θράσους» και χλευασμού των δημοκρατικών διαδικασιών του συνδικαλιστικού κινήματος -στα όρια αμφισβήτησης και του δημοκρατικού κεκτημένου- θα μπορούσε μόνο να χαρακτηριστεί το σημερινό κάλεσμα των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ, δήθεν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πρόσχημα τη προχθεσινή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου.

Οι «δυνάμεις» που όλο το προηγούμενο διάστημα επέδειξαν απύθμενη ασέβεια σε πληθώρα δικαστικών αποφάσεων (στην οποία δικαιοσύνη οι ίδιοι προσφεύγουν κάθε φορά), οι «δυνάμεις» που τραμπουκίζουν και ξυλοφορτώνουν εργαζόμενους και συναδέλφους τους συνδικαλιστές επειδή έχουν διαφορετική από εκείνους άποψη, οι «δυνάμεις» που με απρόκλητη βία καταλαμβάνουν κτιριακές υποδομές και θεσμικά όργανα, οι «δυνάμεις» που με βία (και χωρίς κανένα εμπόδιο...) ακύρωσαν και τη χθεσινή εκλογική διαδικασία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης -στη διοίκηση του οποίου δεν έχουν ούτε έναν εκλεγμένο- πραγματοποιούν αύριο συγκέντρωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να ζητήσουν τάχα προστασία των δικαιωμάτων, που όμως οι ίδιοι έχουν αφαιρέσει βίαια απ’ όλους τους άλλους. Και εδώ κουμπώνει γάντι η λαϊκή ρήση «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ ».

Αντί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διαμαρτύρονται τα θύματα των ξυλοδαρμών και των βιαιοτήτων του Π.Α.ΜΕ, αντί να ζητηθεί από την ΕΛ.ΑΣ η παροχή εξηγήσεων για την άρνησή της να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις και να προστατέψει δημοκράτες εργαζόμενους και συνδικαλιστές από τραμπουκισμούς, ύβρεις και αυτοδικίες, κάποιοι έχουν το θράσος να ζητάνε και τα «ρέστα».

Τι ζητούν εκεί στο Π.Α.ΜΕ;

  • Κυβερνητική «νομιμοποίηση» της βίας;
  • Διεκδικούν πολιτική ανοχή στην ανομία; Αυτός είναι ο στόχος του Π.Α.ΜΕ;
  • Μήπως διατηρούν ακόμα ψευδαισθήσεις ότι με τη βία θα εξαναγκάσουν δημοκράτες εργαζόμενους και συνδικαλιστές να ακολουθήσουν τον ίδιο αντιδημοκρατικό κατήφορο, σε ένα «προνομιακό» για εκείνους γήπεδο;

Ό,τι και να έχουν σχεδιάσει, όποια κυβερνητική «προστασία» κι αν επιδιώκουν, εμείς τους προειδοποιούμε ότι δεν θα έχουν καμία τύχη οι σχεδιασμοί τους. Με όπλο μας τη δημοκρατία θα αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκλησή τους.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …