Ποινές φυλάκισης και πρόστιμο σε παραβάτες εργοδότες

Την 1η Οκτωβρίου το πρωί, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», συμμετείχαν, κατόπιν καταγγελίας μας, σε έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΕΠΕ στο ίδιο εργοστάσιο ανακύκλωσης που «ελέγχθηκε» από το ΚΕΠΕΚ (αρμόδια υπηρεσία για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας) την περασμένη εβδομάδα, άνευ ευρημάτων…

Αυτή τη φορά το «μέντιουμ» του εργοστασιάρχη δεν κατάφερε να «μαντέψει» τον έλεγχο και ούπς… βρέθηκαν κάμποσοι εργαζόμενοι να εργάζονται εκτός δηλωμένου ωραρίου. Επίσης εκκρεμεί και ο έλεγχος για μισθούς, δώρα, επιδόματα, που θα ολοκληρωθεί με την προσκόμιση των αποδεικτικών εξόφλησης εκ μέρους του εργοδότη. Για να δούμε τι θα προκύψει από εκεί…

Επίσης, 4 μήνες ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε σήμερα από το αρμόδιο δικαστήριο στους υπευθύνους εταιρείας Security, κατόπιν καταγγελίας του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», για μη έκδοση υπηρεσιακών ταυτοτήτων στο προσωπικό της.

Θέλουμε να συγχαρούμε τους Επιθεωρητές Εργασίας του ΣΕΠΕ Πάτρας, για την άμεση ανταπόκρισή τους σε αιτήματα στοχευμένων ελέγχων, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι καλούνται να διεκπεραιώσουν δυσανάλογο με τη στελέχωση της υπηρεσίας τους έργο, υπερβάλουν εαυτό.

Σε καθημερινή βάση ως «ΕΝΩΣΗ» καταγράφουμε ρεκόρ κινητικότητας και παρεμβάσεων, στην κατεύθυνση προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων – μελών της, σε πείσμα όλων όσοι – εντός και εκτός του συνδικαλιστικού κινήματος – πολεμούν λυσσαλέα τη δράση μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις σε ενάμιση χρόνο καταφέραμε και αυξήσαμε τα μέλη μας κατά 1000% ανεβάζοντας τον αριθμό εγγεγραμμένων από τα 350 στα 3700 μέλη σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!"


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …