Χιλιάδες πλαστές ασφάλειες αυτοκινήτων κατέκλυσαν την αγορά

Συναγερμός έχει σημάνει στην αγορά για χιλιάδες μαϊμού- ασφάλειες αυτοκινήτων. Όπως είπε ο κ. Κώστας Μπερτσιάς, εκπρόσωπος Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, μιλώντας στην ΕΡΤ, "υπάρχουν απατεώνες και αρκετοί συμπολίτες πέφτουν θύματά τους. Κάποιοι έχουν βρει εύκολο τρόπο να φτιάχνουν ασφαλιστικά συμβόλαια που είναι καθ' ολοκληρίαν ψεύτικα".

Προκειμένου να προφυλαχθούν οι ιδιοκτήτες ΙΧ και να διασφαλίσουν ότι όντως είναι ασφαλισμένα τα οχήματά τους, μπορούν, σύμφωνα με τον κ. Μπερτσιά να μπαίνουν στην εφαρμογή www.hic.gr στο διαδίκτυο - είναι εφαρμογή του Επικουρικού Κεφαλαίου - προκειμένου με την πινακίδα και τον ΑΦΜ τους να δουν αν πράγματι είναι ασφαλισμένοι.

Όπως τόνισε ο κ. Μπερτσιάς, οι επιτήδειοι συνήθως δίνουν συμβόλαια ψεύτικα, έχοντας "κόψει και ράψει" σε αυτό στοιχεία ενός πραγματικού κεφαλαίου". Καλό είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιδιοκτήτης ΙΧ να προχωρά και σε μια ταυτοπροσωπία του ασφαλιστή. Δηλ. προκειμένου να διαπιστώσει αν το άτομο που του παρουσιάζεται ως ασφαλιστής, ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας που αναγράφεται στο συμβόλαιο.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …