Μόνο εφάπαξ η πληρωμή των επιπλέον εισφορών του ΕΦΚΑ

Τα ποσά για τις επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ που μπορεί να προκύψουν λόγω τροποποιητικών δηλώσεων στο εισόδημα του 2016 θα καταβάλλονται εφάπαξ.

Εγκύκλιος του ΕΦΚΑ οριστικοποιεί τον οδικό χάρτη για όσους δηλώνουν μεταβολή του εισοδήματός τους ή άλλων ασφαλιστικών στοιχείων μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας εκκαθάρισης των εισφορών.

Δεδομένου ότι έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των εισφορών του 2017 για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και έχει κλείσει το 5μηνο των δόσεων χρεωστικού υπολοίπου, όποιος κατά το "Έθνος" υποβάλλει τροποποιητική δήλωση για το 2016 για να δηλώσει επιπλέον εισόδημα θα πρέπει να πληρώσει εφάπαξ το νέο χρεωστικό υπόλοιπο μέχρι το τέλος του μήνα εντός του οποίου διενεργήθηκε η νέα εκκαθάριση.

Για την εκκαθάριση των εισφορών λαμβάνονται υπόψη τρεις παράγοντες- κλειδιά:

  • Οι ασφαλιστέες περίοδοι του έτους αναφοράς
  • Οι ασφαλιστέες ιδιότητες

Τα αντίστοιχα εισοδήματα των ιδιοτήτων αυτών


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

Πώς σχολίασε τα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας η Δώρα Αυγέρη, υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ «Εγκαλώ …