ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταγγέλλει τη δίωξη εργαζόμενης από Δημοτική Αρχή

Τη δίωξη της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Τριφυλίας γιατί «έπραξε το αυτονόητο και κινήθηκε μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος», καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ με σχετική ανακοίνωση της.

"Με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μεσσηνίας γίνεται αντιληπτό ότι η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας έχει επιλέξει την τακτική των μετακινήσεων και διώξεων συναδέλφων, προκειμένου να καλύψει τις δικές της πολιτικές, διοικητικές και νομικές ευθύνες.

Η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας μετακίνησε και επιπλέον προχωρά στην δίωξη της συναδέλφου Ζωής Πετροπούλου, Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πρασίνου, γιατί έπραξε το αυτονόητο και κινήθηκε μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος.

Η συνάδελφος, λειτουργώντας ως προϊσταμένη του συγκεκριμένου τομέα, με κίνητρο την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της υπηρεσίας της και του περιβάλλοντος, αντιστάθηκε στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας που επιχείρησε η Δημοτική Αρχή, αντέδρασε στην παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων, ενώ παράλληλα προκάλεσε και την διερεύνηση για εναποθέσεις απορριμμάτων σε μη νόμιμους χώρους κατόπιν καταγγελίας, όταν μάλιστα για τον λόγο αυτόν η Περιφέρεια τον Αύγουστο του 2018 επέβαλε πρόστιμο στον Δήμο Τριφυλίας.

Είναι φανερό ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες που προσχηματικά επικαλείται η Δημοτική Αρχή για την μετακίνηση της Ζωής Πετροπούλου αποτελούν «προφάσεις εν αμαρτίαις», ενώ επίσης ξεκάθαρο γίνεται ότι με την σε βάρος της δίωξη, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας επιδιώκει τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση της ίδιας της εργαζομένης αλλά και τον παραδειγματισμό των υπολοίπων εργαζομένων προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις και αντιστάσεις σε αυθαιρεσίες και παρανομίες της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταδικάζει και καταγγέλλει τις εκδικητικές, αυταρχικές και αυθαίρετες τακτικές μετακίνησης και δίωξης της συναδέλφου Ζωής Πετροπούλου, Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πρασίνου, από την Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και καλεί την Δημοτική αρχή Τριφυλίας να επαναφέρει στην θέση της την συνάδελφο και να σταματήσει κάθε ενέργεια δίωξης εναντίον της."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …