Aπόσπαση μονίμων ή με σύμβαση αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) υπαλλήλων

Ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), προκειμένου να στελεχώσει την Κεντρική Υπηρεσία καθώς και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες της ΕΓΔΙΧ, προτίθεται να προβεί στην απόσπαση μονίμων ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) υπαλλήλων των φορέων του δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται στο άρθρο 51 του Ν.1892/1990 (Α/101) και περιλαμβάνονται ενδεικτικά στον πίνακα διανομής της παρούσας πρόσκλησης.

Οι αποσπάσεις διενεργούνται κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων δεδομένου ότι η ΕΓΔΙΧ εξαιρείται από τις σχετικές διατάξεις του Ν.4440/2016 περί κινητικότητας στο Δημόσιο Τομέα (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 4440/2016 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 50 του ν. 4447/2016), χωρίς να απαιτείται απόφαση ή σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει διετή τουλάχιστον υπηρεσία και να μην έχουν οποιοδήποτε κώλυμα απόσπασης από γενική ή ειδική διάταξη (π.χ. υποχρέωση παραμονής στην υπηρεσία για ορισμένο χρόνο, λόγω παραμεθορίου ή άλλους συναφείς / ειδικούς λόγους, αδυναμία του φορέα προέλευσης στην εξακολούθηση καταβολής της μισθοδοσίας τους, αφού σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 90 του Ν.4389/2016: «Ο χρόνος υπηρεσίας των αποσπασμένων λογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας στην οργανική τους θέση και οι αποδοχές τους βαρύνουν τις υπηρεσίες από τις οποίες αποσπώνται.», κ.τ.λ)

Οι υπάλληλοι αποσπούνται με την ίδια θέση εργασίας και με το ίδιο μισθολογικό καθεστώς, κατά τις διατάξεις του Ν.4354/2015, προκειμένου να καλύψουν οργανικές θέσεις, των κατηγοριών ΕΕΠ, ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 90, 92 & 94 του Ν. 4389/2016 (ΦΕΚ 94/Α΄), όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν με τις διατάξεις του άρθρου 102 του Ν.4497/2017 (ΦΕΚ 171/Α΄). Η διάρκεια της απόσπασης είναι αορίστου χρόνου. Διευκρινίζεται ότι όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη καταθέσει αίτηση απόσπασης, δεν είναι απαραίτητο να καταθέσουν εκ νέου.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …