Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων

Με προτεραιότητα την προστασία των ζώων, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στην συμπρωτεύουσα.

Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου και τη συμμετοχή υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συντονισμένη δράση στο κέντρο της πόλης.

Η εν λόγω δράση επισημαίνει το "news247", επικεντρώθηκε στην ενημέρωση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.).

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 22 έλεγχοι και δόθηκε σε άπαντες τους ελεγχόμενους ιδιοκτήτες των ζώων προθεσμία τριών ημερών προκειμένου να προσκομίσουν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία τα σχετικά έγγραφα προς αποφυγή νομίμων κυρώσεων.

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει η σχετική της ανακοίνωση, είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών και σε χώρους αρμοδιότητας των υπολοίπων υφισταμένων Υπηρεσιών της, στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …