Δύο νέα προγράμματα ανεύρεσης εργασίας για 15.500 ανέργους

Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για συνολικά 15.500 πτυχιούχους ανέργους νέους του ΟΑΕΔ.

Το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, αφορά σε επιδότηση του 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους παραγωγικούς κλάδους της μεταποίησης, της βιομηχανίας, των νέων τεχνολογιών και του αγροδιατροφικού τομέα για την πρόσληψη 10.000 πτυχιούχων νέων, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας  στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

«Η επιδότηση, χρονικής διάρκειας 12 μηνών μπορεί να φτάνει έως και τα 800 ευρώ και να διαμορφώνει μισθούς 1.600 ευρώ για τους κατόχους διδακτορικών τίτλων με υποχρέωση της επιχείρησης να κρατήσει τον ωφελούμενο για επιπλέον 3 μήνες», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο υφυπουργός Εργασίας αναφερόμενος στο πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 νέους επιστήμονες σε εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφενός παρέχει εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές στους νέους επιστήμονες, αφετέρου αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης. Για παράδειγμα, σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, «μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχόλησης θα πραγματοποιηθεί η ψηφιοποίηση των αρχείων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Συνολικά, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 11 προγράμματα απασχόλησης για 85.000 ωφελούμενους, τα οποία σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να «κουμπώνουν» με το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Όλες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο εργασίας έως 08-10-2021

Όλες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο εργασίας έως 08-10-2021 Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο …