1.000 ευρώ πρόστιμο για τα POS

Στις 12 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία που έχουν όσοι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS και να δέχονται πληρωμές σε ηλεκτρονικό χρήμα για να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό.

Η παραπάνω προθεσμία ισχύει για τους υπάρχοντες επαγγελματίες. Οι νέοι επαγγελματίες πρέπει να δηλώνουν τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό σε διάστημα ενός μηνός από την έναρξη της δραστηριότητάς τους. Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επιβαρύνονται με πρόστιμο 100 ευρώ.

Θεωρείται δεδομένο με βάση το "dikaiologitika.gr", πως μετά τις 12 Δεκεμβρίου η ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει τη διασταύρωση με τα στοιχεία των εντύπων Ε3 που υποβλήθηκαν φέτος για να βρεθούν οι υπόχρεοι που δεν δήλωσαν λογαριασμό. Όσοι δεν έχουν καλύψει την συγκεκριμένη υποχρέωση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ στις εκπρόθεσμες δηλώσεις επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Οι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή μητρώου Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών (ΕΤΛ) του Taxisnet τον/τους επαγγελματικούς λογαριασμούς σε μορφή IBAN όπου δέχεται τις εισπράξεις της μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, όπως πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.



Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …