Με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη συναυλία (ΦΩΤΟ)

Το δραστήριο και έμπειρο Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για μια συναυλία μουσικής δωματίου στην Αίθουσα του Παρθενώνα, θα απολαύσουν δωρεάν οι επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου

Το Μουσείο Ακρόπολης θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό στη μουσική και μουσειακή περιήγηση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου μουσικής δωματίου «Μουσικοί Περίπατοι στα μουσεία».

Την ημέρα αυτή, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα από τις 5:30 μ.μ. να περιηγηθούν την Αίθουσα του Παρθενώνα, όπου θα βρίσκονται Αρχαιολόγοι-Φροντιστές στην διάθεση του κοινού και στη συνέχεια στις 6:00 μ.μ. να παρακολουθήσουν την συναυλία.

Μουσικό πρόγραμμα:
ΓΙΟΧΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΜΠΑΧ (1685-1750) – Contrapuncti I-IV από την «Τέχνη της Φούγκας», BWV 1080 ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770-1827) – Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 11 σε φα ελάσσονα, έργο 95 «Serioso»
ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΜΠΡΑΜΣ (1833-1897) – Κουιντέτο για κλαρινέτο και κουαρτέτο εγχόρδων σε σι ελάσσονα, έργο 115

Στο Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών συμμετέχουν:

  • Απόλλων Γραμματικόπουλος (βιολί),
  • Παναγιώτης Τζιώτης (βιολί),
  • Πάρις Αναστασιάδης (βιόλα),
  • Ισίδωρος Σιδέρης (βιολοντσέλο).
  • Συμπράττει ο Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο)

Για τη συναυλία στην Αίθουσα του Παρθενώνα, θα διατίθενται εισιτήρια ελεύθερης εισόδου στα εκδοτήρια του Μουσείου από τις 5:15 μ.μ.

Με τα εισιτήρια ελεύθερης εισόδου, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν την Αίθουσα του Παρθενώνα από τις 5:30 μ.μ. έως το κλείσιμο του Μουσείου στις 8 μ.μ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …