Νέο χτύπημα! 22% ο φόρος για όσους δεν καλύψουν το...αφορολόγητο

Εβδομήντα ημέρες προθεσμία για το αφορολόγητο. Όσοι δεν θα καλύψουν το ύψος των ηλεκτρονικών αγορών, θα πληρώσουν φόρο 22%, στο ποσό που έμεινε ακάλυπτο.  Οι μισθωτοί, αγρότες οφείλουν να καλύπτουν με ηλεκτρονικές αγορές, το ύψος του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος, αναλόγως ποιο είναι μεγαλύτερο.

Δηλαδή αν το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ή αγροτική δραστηριότητα είναι μικρότερο από εκείνο που προκύπτει με τις τεκμαρτές δαπάνες, τότε θα πρέπει να συγκεντρώσει περισσότερες αποδείξεις ηλεκτρονικών αγορών.

Παράδειγμα, αν έχει πραγματικό εισόδημα 10.000 ευρώ και τεκμαρτό 12.000 ευρώ, τότε θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις για το τεκμαρτό εισόδημα των 12.000 ευρώ, δηλ. να συγκεντρώσει 1.300 ευρώ και όχι 1.000 ευρώ.

Οι τράπεζες καταλήγει το "enikonomia.gr", παρέχουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να τσεκάρουν το ύψος των ηλεκτρονικών αγορών που έχουν κάνει ώστε να πληροφορηθούν αν έχουν καλύψει το ποσό που απαιτείται με βάση το ύψος του εισοδήματός τους ώστε να προγραμματίσουν μέσα στο διάστημα των 70 ημερών που απομένει ως το τέλος του χρόνου για να καλύψουν το υπόλοιπο ποσό και να αποφύγουν την άσκοπη πληρωμή επιπλέον φόρου.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …