Πυρ και μανία οι ραδιοερασιτέχνες με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

Η διαβούλευση ενός νομοσχεδίου στο οποίο υπάρχει διάταξη που καθιστά απαγορευτική την εγκατάσταση του κυριότερου τμήματος του ραδιοερασιτεχνικού σταθμού, της κεραίας, έχει εξοργίσει τους ραδιοερασιτέχνες, οι οποίες απέστειλαν στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, μία πραγματικά οργισμένη επιστολή, η οποία και είναι η εξής:

"Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

άφωνος ο ραδιοερασιτεχνικός πληθυσμός της χώρας, που απαρτίζεται από 7.000 περίπου ενεργούς αδειούχους ραδιοερασιτέχνες, είδε την πρόσφατη δημοσίευση στη «Διαύγεια» για τη διαβούλευση ενός νομοσχεδίου στο οποίο υπάρχει απαράδεκτη διάταξη που καθιστά απαγορευτική σχεδόν την εγκατάσταση του κυριότερου τμήματος του ραδιοερασιτεχνικού σταθμού, της κεραίας. Με τον τρόπο αυτό πέφτει ΜΑΥΡΟ στην υπηρεσία του ραδιοερασιτέχνη που είναι λειτούργημα και Hobby και κανένα οικονομικό όφελος δεν έχει.

Το νομοσχέδιο είναι φανερά εχθρικό προς τους ραδιοερασιτέχνες και δηλώνει ανεξήγητη εμπάθεια, ενώ τεχνικά είναι ένα συνονθύλευμα και συρραφή από παλαιότερους νόμους, φαίνεται να έχει συνταχθεί από άτομα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τις τηλεπικοινωνίες. Ούτε καν η αρμόδια υπηρεσία φάσματος του Υπουργείου φαίνεται να έχει εμπλακεί στη σύνταξή του. Δεν εξηγείται διαφορετικά η παράβλεψη των νόμων της Φυσικής, οι οποίοι απαιτούν για την καλύτερη και οικολογικά αποτελεσματικότερη λειτουργία ενός σταθμού την καλύτερη δυνατή κεραία.

Μέχρι σήμερα η Πολιτεία αναγνώριζε τα οφέλη, που προκύπτουν από την Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη και είχε εντάξει τις κεραίες των ραδιοερασιτεχνών στο άρθρο 1 του νόμου 2801, με το οποίο τις εξαιρούσε από κάθε υποχρέωση μαζί με τις κεραίες Υπουργείων, Πρεσβειών κλπ. Σήμερα θεσπίζει μια απαράδεκτη και πρακτικά ανέφικτη διάταξη, που ακυρώνει τις ευεργετικές αυτές διατάξεις και στην ουσία εξισώνει τους ραδιοερασιτέχνες με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και κάθε λογής πάροχο ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών.

Τα χαρακτηριστικά του ραδιοερασιτέχνη είναι ο πειραματισμός, η αλληλοβοήθεια , ο αλληλοσεβασμός, η αλληλεγγύη και η παροχή βοήθειας σε κάθε δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η πολιτεία. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ Ή ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
Επιπλέον, με τις διατάξεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων των συνιδιοκτητών μιας πολυκατοικίας για την τοποθέτηση κάθε απλής ή σύνθετης ραδιοερασιτεχνικής κεραίας, κάτι πρακτικά ΑΝΕΦΙΚΤΟ για οποιοδήποτε θέμα μέσα στις πολυκατοικίες, όπου οι ένοικοι πολλές φορές δεν συμφωνούν ούτε στο τι χρώμα θα την βάψουν ή αν θα βάλουν πετρέλαιο να ζεσταθούν.

Οι έριδες και η κακοήθεια όπως σαφώς καταλαβαίνετε δεν επιτρέπουν την απόκτηση της βεβαίωσης συναίνεσης από όλους τους ενοίκους που προβλέπει το άρθρο 10 στην παράγραφο δ στο (γ). Την ίδια στιγμή που οι ταράτσες βρίθουν από κεραίες τηλεόρασης, τηλεοπτικά κάτοπτρα, ηλιακούς θερμοσίφωνες, air condition και κάθε λογής παράνομες κατασκευές, για τις οποίες ποτέ δεν έχει ζητηθεί ούτε και ζητείται η ομόφωνη έγκριση των συνιδιοκτητών. Αυτό δείχνει την εμπάθεια του σχεδιαστή αυτού του νομοσχεδίου προς τους ραδιοερασιτέχνες. Η ψήφιση του σημείου αυτού του νόμου μας γυρνά πολλές δεκαετείς πίσω, στη ραδιοπειρατεία...

Κύριε Υπουργέ,

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου αυτού και απαιτούμε την απόσυρση ή ουσιαστική τροποποίησή του ως απαράδεκτες από μια Υπηρεσία, η οποία από τη μία εξετάζει, αδειοδοτεί και εντάσσει τους ραδιοερασιτέχνες σε οργανισμούς όπως η Πολιτική Προστασία και από την άλλη τους ευνουχίζει να λειτουργούν χωρίς κεραίες, ρίχνοντας το ΜΑΥΡΟ της ΕΡΤ στις τηλεπικοινωνίες των ραδιοερασιτεχνών.

Με εκτίμηση

Πολύδωρος Σταυρόπουλος
(διακριτικό κλήσης) SV1AHH
Αδειούχος Ραδιοερασιτέχνης
MSc Μηχανολόγος Μηχανικός.
Ιστοσελίδα : http://sv1ahh.blogspot.gr/
e-mail: sv1ahh@otenet.gr"


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Όλες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο εργασίας έως 08-10-2021

Όλες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο εργασίας έως 08-10-2021 Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο …