Νεκρός έπεσε ομογενής που ύψωσε Ελληνική σημαία στην Αλβανία(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του, μετά το επεισόδιο σε χωριό του Αργυρόκαστρου, όπου ο 35χρονος ομογενής πυροβόλησε κατά αστυνομικών όταν κατέβασαν την σημαία που είχε υψώσει σε στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων.

Τα Αλβανικά μέσα δημοσίευσαν την φωτογραφία του

Μετά από καταδίωξη από ισχυρές ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα , ο 35χρονος εντοπίστηκε στο υδραγωγείο της πόλης, όπου περικυκλώθηκε απο αστυνομικούς, σύμφωνα με όσα αναφέρει το himara.gr.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.

ΥΠΕΞ: Περιμένουμε διαλεύκανση των συνθηκών

Την «απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών», κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κων. Κατσίφας στους Βουλιαράτες Αλβανίας, αναμένει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του.

Το ΥΠΕΞ εκφράζοντας τη βαθειά λύπη του για το θάνατο του ομογενή, χαρακτηρίζει εξάλλου «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο  Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Κουμουτσάκος: Οι αλβανικές αρχές άμεσα να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες

Να διευκρινίσουν αμέσως τις συνθήκες θανάτου του ομογενή, ζητά από τις αλβανικές αρχές ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ζούσε στα Ιωάννινα

Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας πρόκειται για τον  35χρονο Κωσταντίνο Κατσιφά με καταγωγή από τα Ιωάννινα, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Το επεισόδιο

Το επεισόδιο έγινε την Κυριακή στο χωρίο Βουλιαράτι στην Αλβανία, όταν ο 35χρονος ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η Αλβανική αστυνομία την κατέβασε, με αποτέλεσμα o ομογενής, Κωνσταντίνος Κατσιφάς, να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι πυροβόλησε κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA). Πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν σπεύσει στο χωριό με σκοπό να κατεβάσουν την σημαία.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία.

Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

 

Στο μεταξύ αλβανικές ιστοσελίδες, δημοσιεύουν αναρτήσεις από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του έγραφε. «Τσίπρας και Ράμα κάνουν σχέδια χωρίς το Νοικοκύρη..... Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι, Η σκληροπυρηνική Νεολαία τής Βορείου Ηπείρου δεν θα μήνη θεατής. Καλούνται όλοι Έλληνες τής Βορείου Ηπείρου 28η Οκτωβρίου να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. ΕΛΛΑΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΕΝΦΙΑ: Λήγει η προθεσμία για όσους θέλουν ολόκληρη επιστροφή φόρου

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ εξοφλείται σε 11 μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έως το …