Εν αναμονή διαγωνισμού για 56 Μόνιμες θέσεις εργασίας

Έπειτα από πέντε χρόνια χωρίς διορισμούς ετοιμάζει μεγάλο διαγωνισμό για την ενίσχυσή του με 56 νέους λειτουργούς, με βάσεις τις προβλέψει και τον πρόσφατο νόμο 4484/2017, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη των 56 νομικών έχει λάβει τις σχετικές υπογραφές και η όλη διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει στο αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα. Ο διαγωνισμός αναμένεται να προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για σημαντική ανανέωση του σώματος.

Με βάση τον νόμο 4484/2017, ως μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διορίζονται κατόπιν διαγωνισμού όσοι είναι δικηγόροι ή δικαστικοί λειτουργοί. Θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος τους και να μην έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για την συμμετοχή στον διαγωνισμός απαιτείται ως τυπικό προσόν η άριστη γνώση της αγγλικής ή της γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας.

  • Με το προηγούμενο καθεστώς το όριο ηλικίας ήταν τα 35 έτη, ενώ καταργήθηκε η απαίτηση για τους δικηγόρους να έχουν συμπληρώσει διετή άσκηση δικηγορίας.
  • Κρίθηκε δηλαδή ότι στις σημερινές συνθήκες η διετής άσκηση δικηγορίας δεν προσδίδει ιδιαίτερη πείρα, ενώ όσοι είναι 26 ετών είναι αρκετά δύσκολο να την έχουν εξασφαλίσει.

Εξεταστέα ύλη

Στην εξεταστέα ύλη περιλήφθηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό τα μαθήματα:

  1. Συνταγματικό, Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητική Οικονομία
  2. Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο
  3. Πολιτική Δικονομία
  4. Στοιχεία Φορολογικού Δικαίου
  5. Στοιχεία Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας
  6. Στοιχεία Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως
  7. Σε πρώτο στάδιο γίνονται γραπτές εξετάσεις στα μαθήματα: Συνταγματικό, Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητική Δικονομία, Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο, Πολιτική Δικονομία.

Ακολουθεί προφορική εξέταση σε δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού στα θέματα της ύλης όλων των μαθημάτων

Η ικανότητα των διαγωνιζομένων βαθμολογείται με κλίμακα βαθμολογίας από μηδέν έως και δεκαπέντε. Γίνονται δεκτοί στο τελικό στάδιο οι υποψήφιοι των οποίων το άθροισμα των τελικών βαθμών της γραπτής εξετάσεως δίνει μέσο όρο βαθμολογίας οκτώ και σε καμία από τις γραπτές εξετάσεις δεν έλαβαν βαθμό μικρότερο του έξι.

  • Ο βαθμός του μέσου όρου βαθμολογίας του προκριματικού σταδίου και του μέσου όρου της προφορικής εξέτασης, οι οποίο αθροίζονται και διαιρούνται δια του δύο, παρέχουν τον τελικό βαθμό του υποψηφίου.
  • Θεωρείται επιτυχών στον διαγωνισμό ο υποψήφιος που έλαβε τελικό βαθμό τουλάχιστον οκτώ.
  • Η όλη διαδικασία οργανώνεται από το ΝΣΚ και η αίτηση κάθε ενδιαφερόμενου υποβάλλεται στον πρόεδρό του.

Εκτός των υπολοίπων δικαιολογητικών, οι υποψήφιοι που είναι δικηγόροι οφείλουν να καταθέσουν πιστοποιητικό από τον οικείο δικηγορικό σύλλογο από τον οποίον θα προκύπτουν η ιδιότητα αλλά και οι τυχόν επιβληθείσες πειθαρχικές ποινές.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης για Καλλιάνο: Η εισαγωγή σε ΜΕΘ γίνεται με ιατρικά κριτήρια

Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον …