Εξαρθρώθηκε συμμορία που γέμισε με ναρκωτικά μία ολόκληρη περιφέρεια

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραφε καθημερινά το τελευταίο διάστημα τις τηλεφωνικές και διαδικτυακές μέσω facebook επικοινωνίες των μελών μιας καλά δικτυωμένης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Άρτα.

Έτσι, ταυτοποιήθηκαν από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών ο «ψηλός», ο «Πο» και το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της, ένας 72χρονος Έλληνας, που χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη φρασεολογία στις επικοινωνίες τους με κινητά «φαντάσματα» και έκλειναν τις παραγγελίες ορίζοντας τις ποσότητες με… σκορ ποδοσφαιρικών αγώνων!

Η συμμορία που εξαρθρώθηκε με ταυτόχρονες επιχειρήσεις των αστυνομικών στην Πάτρα, το Αίγιο και την Άρτα, είχε αρχηγό έναν 39χρονο Αλβανό ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές για υποθέσεις ναρκωτικών. Ως υπαρχηγό είχε τον 44χρονο αδελφό του, ο οποίος αναζητείται. Σε εκείνος έδινε εντολές για τον ακριβή χρόνο και τόπο εισαγωγής των ναρκωτικών από την Αλβανία και την ποσότητα που θα διακινούσε η σπείρα στην Ελλάδα. Τους τελευταίους δέκα μήνες, τα μέλη της διακίνησαν τουλάχιστον 8.050 γραμμάρια ηρωίνης, 2.800 γραμμάρια κάνναβης και 30 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η πολύμηνη έρευνα όπως μεταδίδει το "protothema.gr", οδήγησε στην εξάρθρωση της οργάνωσης και την σύλληψη ένδεκα μελών της με ρόλους διαχειριστή, μεταφορέα και διακινητή, οκτώ από τα οποία είναι Έλληνες ηλικίας 25 ως 72 -επτά άνδρες και μια γυναίκα- και τρεις αλλοδαποί 37, 39 και 55 χρόνων. Άλλα οκτώ, πέντε αλλοδαποί ηλικίας 25 ως 44 και τρεις Έλληνες 31 ως 49 χρόνων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια όλων, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα κιλό και 353 γραμμάρια ηρωίνης, 85 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 25 γραμμάρια κοκαΐνης, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, 12 κινητά και 3.165 ευρώ. Η σπείρα είχε ήδη διαθέσει σε τοξικομανείς 9,4 κιλά ηρωίνης, 2,9 κιλά κάνναβης και 55 γραμμάρια κοκαΐνης, που η συνολική τους αξία υπολογίζεται σε τουλάχιστον 132.000 ευρώ!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών τους. Σε βάρος και των 19 μελών της σπείρας ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για αδικήματα της συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εισαγωγή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών κατά περίπτωση. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 22 άτομα, σε βάρος των οποίων αποδίδεται η κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …