Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μελετά με συγκεκριμένο σχέδιο το ΥΠΟΙΚ

Δύο προτάσεις με κλιμακωτούς συντελεστές μείωσης του ΕΝΦΙΑ από 10% ως 30% το 2019, που αφορούν ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία έως και 150.000 ευρώ, έχει έτοιμες το υπουργείο Οικονομικών.

Η τελική απόφαση για την κλίμακα, σύμφωνα με την RealNews, θα «κλειδώσει» στις συναντήσεις με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας τις επόμενες ημέρες και επικρατέστερη λύση είναι η υιοθέτηση τριών συντελεστών μείωσης.

  • Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή αναμένεται να γίνει εντός του Νοεμβρίου και πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού.
  • Η μείωση αφορά σε ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές όπως το Κερατσίνι, το Περιστέρι, το Κορδελιό, την Κέρκυρα, ο νομός Ρεθύμνης κ.ά., ενώ αναμένεται να εξαιρεθούν από τον φόρο οι αγροτικοί αποθηκευτικοί χώροι.

Οι προτάσεις

Η πρώτη πρόταση, η οποία σύμφωνα πάντα με την "RealNews" φαίνεται να κερδίζει έδαφος, προβλέπει ότι ο νέος υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα έχει τρεις συντελεστές μείωσης, οι οποίοι θα κλιμακώνονται ως εξής: 10%, 20% και 30%, ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας και τα τετραγωνικά. Αν η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του ιδιοκτήτη διαμορφώνεται ές 60.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, με βάση τη συγκεκριμένη πρόταση, η μείωση του φόρου θα είναι 20%. Για αξία ακίνητης περιουσίας από 100.000 έως 150.000 ευρώ, ο συντελεστής μείωσης θα είναι 10%.

Η δεύτερη πρόταση που έχει συντάξει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει πέντε συντελεστές μείωσης για τον υπολογισμό του φόρου, οι οποίοι διαμορφώνονται ως εξής: 10%, 15%, 20%, 25% και 30%. Και στην περίπτωση αυτή οι μειώσεις θα αφορούν ιδιοκτήτες με περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …