1,70 ο εκτελεστής του 43χρονου στη Βούλα-Τον κατέγραψαν οι κάμερες (ΦΩΤΟ)

Στο ευρύτερο περιβάλλον του 46χρονου Ελληνοαυστραλού, αλλά και στις επιχειρηματικές κινήσεις του, ιδιαίτερα τις τελευταίες, στρέφονται προς το παρόν οι έρευνές μας». Αυτό τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία, έξω από το σπίτι του, στην οδό Τροίας, στο Πανόραμα της Βούλας.

Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, οι δύο κάμερες που είναι στραμμένες προς το σημείο που δέχθηκε τις σφαίρες ο 46χρονος, την στιγμή που μπήκε στο αυτοκίνητό του, ήταν σε λειτουργία, γεγονός, που σημαίνει, εκτός κάποιου απροόπτου, ότι έχουν καταγράψει τους δράστες. Κάμερες, βέβαια, υπάρχουν και στην ευρύτερη περιοχή, στη Βούλα, όπου διέμενε ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας.

Συνεπώς η κάμερα αυτή έχει καταγράψει τα πάντα. Υπάρχουν όμως κι άλλες, αφού τα σπίτια στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πραγματικά «φρούρια». Οι οποίες έχουν καταγράψει τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης.

  • Πρόκειται για έναν άνδρα, ύψους περίπου 1,70 ο οποίος φορούσε σκούρα ρούχα και καπέλο τζόκεϊ. Οι κάμερες τον κατέγραψαν να προσπαθεί να καλύψει το πρόσωπό του.
    Ο άνδρας που παρακολουθούσε τον Γιάννη Μακρή, φαίνεται να πηγαίνει στο ΙΧ του θύματος, ένα smart, που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του, από πόρτα οδηγού.

Ο Γιάννης Μακρής δέχθηκε έξι πυροβολισμούς, με τέσσερις σφαίρες να πετυχαίνουν το σώμα του επιχειρηματία ξαπλώνοντάς τον νεκρό. Ο εκτελεστής, διακρίνεται να φεύγει και πάλι πεζός από το σημείο. Ωστόσο, οι αρχές εξετάζουν προσεκτικά και άλλο υλικό από τις κάμερες, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι υπήρχε και συνεργός του.

Πήγαινε στα εγκαίνια της επιχείρησής του – Πού στρέφονται οι έρευνες

«Στο ευρύτερο περιβάλλον του 46χρονου Ελληνοαυστραλού, αλλά και στις επιχειρηματικές κινήσεις του, ιδιαίτερα τις τελευταίες, στρέφονται προς το παρόν οι έρευνές μας». τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία, χθες το βράδυ, έξω από το σπίτι του, στην οδό Τροίας, στο Πανόραμα της Βούλας.

Οι δολοφόνοι του 46χρονου Γιάννη Μακρή, είναι δεδομένο ότι είχαν στήσει καρτέρι. Η ώρα που έγινε το περιστατικό δείχνει ότι οι δράστες περίμεναν το θύμα να βγει από το σπίτι μαι αυτό οδηγεί ίσως στο συμπέρασμα πως γνώριζαν ότι ο 46χρονος εκείνη την ώρα θα έφευγε από το σπίτι για να πάει στα εγκαίνια της νέας επιχείρησης φύλαξης και καθαρισμού κτηρίων που είχε ανοίξει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Αυτό επίσης οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήξεραν καλά τόσο τις κινήσεις όσο και την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Το θύμα, που είχε απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, επρόκειτο χθες το βράδυ να πάει στα εγκαίνια της νέας επιχείρησής του, φύλαξης και καθαρισμού κτιρίων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, γεγονός, που όπως όλα δείχνουν, γνώριζαν οι δράστες και του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου.

Σημειώνεται, ότι την ώρα της δολοφονίας, τα δύο παιδιά του 46χρονου βρίσκονταν σε διπλανό σπίτι, ενώ η σύζυγός του, που είναι γνωστό μοντέλο, συμμετείχε σε επίδειξη μόδας.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Πρωτοσέλιδο στην Αυστραλία η δολοφονία
Η είδηση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα αποτέλεσε ένα από τα πρώτα θέματα στα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας.

«Η διαβόητη φιγούρα του υποκόσμου του Σίδνεϊ Γιάννης Μακρής δολοφονήθηκε στην Αθήνα» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος της Sydney Morning Herald.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στην «βεντέτα» που είχε η οικογένεια του 46χρονου με την οικογένεια Ιμπραχίμ.

Η οικογένεια, ωστόσο, είχε μπλεξίματα και με υποθέσεις ναρκωτικών στην Αυστραλία. Το 2011 ο πατέρας του Γιάννη Μακρή, Στέλιος, είχε κατηγορηθεί για κατοχή 50 κιλών μεθαμφεταμίνης, αν και οι κατηγορίες εναντίον του ανατράπηκαν όταν ο έτερος γιος του, Αλέξης, παραδέχθηκε πως ο ίδιος είχε παρακινήσει τον πατέρα του να μεταφέρει τα ναρκωτικά, θεωρώντας ότι δεν θα κινούσαν υποψίες.

Και ο ίδιος ο 46χρονος όμως είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για ναρκωτικά στο παρελθόν, καθώς το 2005 είχε φυλακιστεί για δύο χρόνια και τρεις μήνες για διακίνηση.

Το 2013, δικαστήριο του Σίδνεϊ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Μακρή, καθώς δεν είχε εμφανιστεί προκειμένου να απαγγελθεί η ποινή του οδήγηση χωρίς άδεια.

Η «βεντέτα» με τους Ιμπραχίμ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αυστραλιανής ομογενειακής εφημερίδας neoskosmos.com, ο Μακρής ήταν συνεταίρος σε κλάμπ στην Oxford Street του Σίδνεϊ όσο ζούσε στη χώρα, μαζί με την διαβόητη οικογένεια του υποκόσμου, τους Ιμπραχίμ.

Οι δρόμοι των δύο οικογενειών χώρισαν το 2007 μετά τη χρεοκοπία του κλαμπ, ενώ δυο χρόνια αργότερα ο Μακρής κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του Ιμπραχίμ.
Ο Φάντι Ιμπραχίμ πυροβολήθηκε με 15 σφαίρες εκ των οποίων οι πέντε βρήκαν το θύμα. Το 2012 ο Φάντι και ο Μάικλ Ιμπραχίμ κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν τον 46χρονο ελληνοαυστραλό για να πάρουν εκδίκηση αλλά αθωώθηκαν.

Η Daily Telegraph της Αυστραλίας με τη σειρά της εστίασε στο 2010 και τον καυγά που ξέσπασε στην Μύκονο όταν ο 46χρονος και μέλη της οικογένειας Ιμπραχίμ βρέθηκαν να κάθονται σε διπλανά τραπέζια.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …