Διατηρούνται σε όλη την ΕΕ τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ολοκληρώθηκε σε Α' και Β ανάγνωση, η συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου το Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία, της Κοινοτικής Οδηγίας σχετικά, με τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την προαγωγή της κινητικότητας των εργαζομένων μεταξύ των κρατών μελών και τη βελτίωση της απόκτησης και της διατήρησης δικαιωμάτων συμπληρωματικής συνταξιοδότησης.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων του από τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων. Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι, η ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της κοινοτικής οδηγίας, διασφαλίζει πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα των ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα να μπορούν να τα μεταφέρουν στην Ελλάδα.

«Σκοπός της κοινοτικής οδηγίας είναι η βελτίωση των όρων για την απόκτηση και διατήρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η διασφάλιση της συμπληρωματικής συνταξιοδότησης όπου και αν βρίσκονται», πρόσθεσε. Η ίση μεταχείριση, η προστασία των θεμελιωμένων δικαιωμάτων και οι συνταξιοδοτικές παροχές, που θα μπορεί να τις λαμβάνει ένας εργαζόμενος όπου και αν βρίσκεται, καθώς και τα δικαιώματα απόκτησης συμπληρωματικής σύνταξης είναι μεταξύ άλλων τα πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης της κοινοτικής οδηγίας, όπως υποστήριξαν σχεδόν στο σύνολο τους οι εισηγητές των κομμάτων που τάχθηκαν υπέρ.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, εξέφρασε την αντίθεση του, αντιτείνοντας ότι η κοινοτική οδηγία δεν διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά διασφαλίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου και τις αξιώσεις του.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …