2018.11.05 @ Συνάντηση υποδοχής, στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, των ωφελούμενων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 8μηνης διάρκειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

8μηνη απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Συνολικά 307 ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας εντάσσονται –μέσω του ΟΑΕΔ- για περίοδο οκτώ μηνών, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας καλωσόρισε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα τους ωφελούμενους του προγράμματος, ενώ αντίστοιχη συνάντηση έγινε το μεσημέρι και στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι. Την Τρίτη ο κ. Κατσιφάρας θα έχει συνάντηση με τους ωφελούμενους του προγράμματος από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Διοικητήριο του Πύργου.

Ο σχεδιασμός και η κατανομή των ωφελουμένων

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των ωφελουμένων:
Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας εντάσσονται 184 ωφελούμενοι.
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας εντάσσονται 63 ωφελούμενοι.
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας εντάσσονται Αιτωλοακαρνανίας 60 άτομα.
Πρόκειται για θέσεις εργασίας όλων των κατηγοριών και διαφόρων ειδικοτήτων.

Η Περιφέρεια, στο διάστημα που προηγήθηκε, σχεδίασε επτά τομείς παρεμβάσεωνμε 82 συνολικά δράσεις στις οποίες θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας.

Οι τομείς παρεμβάσεων είναι:

  1. Πρόληψη υγείας και Ενημέρωση των Πολιτών.
  2. Ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τους βιοτόπους.
  3. Απογραφή και ηλεκτρονική αποτύπωση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
  4. Ψηφιοποίηση αρχείων αδειών βιοτεχνικών εγκαταστάσεων.
  5. Δημιουργία και η αρχική υποστήριξη διαδικτυακής πύλης θεμάτων γεωτεχνικού ενδιαφέροντος.
  6. Επικαιροποίηση αμπελουργικού και ελαιοκομικού μητρώου.
  7. Σύστημα γεωγραφικών συντεταγμένων (GIS) για την πλήρη αποτύπωση κολυμβητικών δεξαμενών, δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου, ψηφιοποίηση αρχείων αποτελεσμάτων δειγματοληψιών από κολυμβητικές δεξαμενές και ακτές κολύμβησης.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Όλες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο εργασίας έως 08-10-2021

Όλες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο εργασίας έως 08-10-2021 Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο …