Σήμερα στους Βουλιαράτες η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Στο πατρικό του σπίτι στους Βουλιαράτες βρίσκεται από χθες το βράδυ, μετά από 11 ημέρες, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που θα οδγηθεί στην τελευταία του κατοικία στις 13:00’ τοπική ώρα (Αλβανίας).

Ο δήμος Δερόπολης, στον οποίον ανήκει διοικητικά το χωριό Βουλιαράτες, έλαβε την απόφαση να πραγματοποιηθεί με δικά του έξοδα η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ κατά τη συνεδρίαση τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 35χρονου.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Ωστόσο, λόγω της μεγάλης προσέλευσης Ελλήνων από διάφορα σημεία της χώρας μας στην κηδεία του 35χρονου, έχουν ληφθεί δρακόντια μέτρα ασφαλείας.

Αλλεπάλληλες είναι πάντως οι επικοινωνίες μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών αστυνομικών και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, καθώς η αλβανική πλευρά εκφράζει ανοικτά την ανησυχία της για το ενδεχόμενο επεισοδίων κατά τη διάρκεια της κηδείας του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες η αλβανική πλευρά έχει εκπονήσει ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για θέματα τάξης, στο οποίο θα συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
  • Οι πληροφορίες τους αναφέρουν ότι πάνω από 2.000 άτομα θα βρίσκονται στην κηδεία του 35χρονου ενώ κομβικό είναι το σημείο του ελέγχου διαβατηρίων. Για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και μικροεντάσεις συμφωνήθηκε και από τις δύο χώρες να αυξηθούν τα άτομα στον διαβατηριακό έλεγχο και να συμμετέχουν και ειδικές ομάδες ώστε να αποφευχθεί η μακροχρόνια αναμονή.

Η Κακαβιά θα είναι το σημείο στο οποίο θα υπάρχουν Αλβανοί και Έλληνες αξιωματικοί οι οποίοι στην ουσία θα ανταλλάσσουν τις πληροφορίες τους, μεταξύ των αστυνομιών των δύο χωρών.

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας της αλβανικής αστυνομίας είναι και το γεγονός ότι ο ίδιος ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας θα βρίσκεται στην περιοχή που θα γίνει η κηδεία του 35χρονου για να δίνει συνεχώς εντολές για ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

  • Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε ελέγχους των πούλμαν που θα μεταφέρουν Έλληνες για την κηδεία του 35χρονου και κυρίως οι έλεγχοι αυτοί θα γίνονται κατά τη διαδρομή μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα.
  • Η ελληνική πλευρά μέχρι στιγμής γνωρίζει ότι μεγάλο ποσοστό ατόμων θα κινηθούν κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα και την περιοχή της Αττικής.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …