Το γύρο του κόσμου κάνει η εκκλησία σε σχήμα… γόβας! (VIDEO&ΦΩΤΟ)

Μία τεράστια γυάλινη εκκλησία ύψους 16 μέτρων σε σχήμα γυναικείας γόβας,  “κοσμεί” την περιοχή του Ocean View Park της πόλης Budai στην Ταιβάν. Οι εμπνευστές της κατασκευής εκτιμούν ότι ο ναός-γόβα θα προσελκύσει περισσότερες γυναίκες στον οίκο του Θεού.

Η γυάλινη εκκλησία φτιάχτηκε, το 2016, από 320 φιμέ υαλοπίνακες και κόστισε περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια.

Το παρήγορο, από θρησκευτικής πλευράς, είναι ότι δεν θα χρησιμοποιείται για κυριακάτικες λειτουργίες, αλλά μόνο για γαμήλιες τελετές και φωτογραφήσεις για… νύφες.

H ιστορία πίσω από την κατασκευή

Το σχήμα του ναού είναι εμπνευσμένο, πάντως, από την τοπική ιστορία. Σύμφωνα με αξιωματούχους στη δεκαετία του 1960 μία 24χρονη κοπέλα που έπασχε από την νόσο Μπλάκφουτ, υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών της.

Μετά τον ακρωτηριασμό η άτυχη κοπέλα ακύρωσε τον γάμο της και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της μέσα σε μία εκκλησία. Έτσι η ναός-γόβα κατασκευάστηκε για να τιμήσει τη μνήμη της.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …