Ζητά ανάκληση του φόρου εισοδήματός της η νομική σύμβουλος του Μαξίμου

Στο Μισθοδικείο προσέφυγε η νομική σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, ζητώντας την φοροαπαλλαγή κατά 25% του ακαθαρίστου εισοδήματος της για μια οικονομική χρήση (2011-2012).

Η κυρία Θάνου ζητάει την ανάκληση του καταλογισμού φόρου εισοδήματος των αποδοχών της που της επιβλήθηκε κατά ποσοστό 25% επί του ακαθαρίστου συνολικού φόρου για ένα έτος. Υπολογίζεται ότι δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

Στην αίτησή της σύμφωνα με το "newsit", η Βασιλική Θάνου επικαλείται την υπ΄ αριθμ. 89/2013 απόφαση του Μισθοδικείου που έχει κρίνει ότι την φοροαπαλλαγή των βουλευτών την δικαιούνται και οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Η επίμαχη φοροαπαλλαγή τόσο για τους βουλευτές όσο και για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, με μεταγενέστερη νομοθετική ρύθμιση, έχει καταργηθεί.

Παλιότερα και συγκεκριμένα το 2013 (απόφαση υπ´ αριθμόν 89/2013) το Μισθοδικείο είχε κρίνει ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς δικαιούνται, όπως και οι βουλευτές, να έχουν αφορολόγητο το 25% των ακαθαρίστων αποδοχών τους.

Το αίτημα της κυρίας Θάνου συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μισθοδικείου, το οποίο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του η οποία είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα της Βασιλικής Θάνου, λόγω της έως τώρα νομολογίας του.


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Jumbo: Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι πωλήσεις

Αύξηση στις πωλήσεις και στα καθαρά κέρδη που έφτασαν τα 303 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η …