ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εκτάκτως, λόγω αντιδράσεων των ιερέων, συγκαλείται η Ιερά Σύνοδος

Στην επίσπευση της Ιεράς Συνόδου, ειδικά μετά τις πιέσεις των μητροπολιτών τις τελευταίες ημέρες, οδήγησαν οι έντονες αντιδράσεις κληρικών και μητροπολιτών, που με κείμενό τους για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, οι οποίοι αντιτίθενται σε αρκετά σημεία της συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό.
Η συνεδρίαση αναμενόταν να γίνει προς τα τέλη του Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: 
«Κατά την διάρκειά της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Εισήγηση με θέμα: «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής».

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει σε κληρικούς και μητροπολίτες το κείμενο για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, οι οποίοι αντιτίθενται σε αρκετά σημεία της συμφωνίας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …