Φασιστικό παραλήρημα εκπαιδευτικού!

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταδικάζει την ενέργεια εκπαιδευτικού της περιοχής να προχωρήσει, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής ομιλίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, σε επαίνους για το δικτάτορα Μεταξά και τις φασιστικές του ιδέες.

Η τοπική ΕΛΜΕ συμμερίζεται και επικροτεί την αντίδραση των εκπαιδευτικών που παρευρίσκονταν στη δοξολογία και οι οποίοι με δημόσια τοποθέτησή τους δήλωσαν τη διαφωνία τόσο με την ενέργεια όσο και με τις απόψεις που εκφράστηκαν με την ομιλία. Στην ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Στέφανος Μιχάλης και ο Γεν. Γραμματέας Κώστας Γκανιάτσας -μετξύ άλλων- αναφέρεται ότι:

«Πιστεύουμε ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος έχει καθήκον να υπερασπίζεται τα δημοκρατικά ιδεώδη, να αντιπαλεύει με όλο του το είναι το φασισμό και τους εκφραστές του, να αγωνίζεται για την ελευθερία και την ειρήνη και να προωθεί τις αξίες της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης. Την ώρα που ο φασισμός κάνει την επανεμφάνισή του, οποιαδήποτε ανοχή σε οπαδούς και υμνητές του Μεταξά και των ομοϊδεατών του είναι επικίνδυνη.

Η παιδεία αποτελεί το ανάχωμα που μπορεί να αντιμετωπίσει και να εξαλείψει φασιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές, συμπεριφορές που προσβάλλουν και ακυρώνουν την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Ως σωματείο, τέλος, δηλώνουμε ότι συνάδελφοι που εκφράζουν φασιστικές αντιλήψεις δεν έχουν καμία θέση σε αυτό».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …