Περίοδος ισχύος παλιών γνωματεύσεων ΕΟΠΥΥ για θεραπείες-ιατρικό υλικό

Περιθώριο μεταβατικής περιόδου, μετά την αλλαγή του κανονισμού του που επηρεάζει χιλιάδες ασφαλισμένους, δίνει ο ΕΟΠΥΥ για συγκεκριμένες γνωματεύσεις για θεραπείες και ιατροτεχνολογικό υλικό.

Πιο συγκεκριμένα, με εγκύκλιό του προς τους παρόχους ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει μέχρι πότε θα έχουν ισχύ οι γνωματεύσεις για φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες καθώς επίσης για ιατροτεχνολογικό υλικό (πλην οπτικών ειδών, για τα οποία ισχύουν νέες διατάξεις), υγειονομικό υλικό και σκευάσματα ειδικής διατροφής, που έχουν εκδοθεί με τον παλαιό κανονισμό.

Έτσι, όσες από τις προαναφερθείσες γνωματεύσεις έχουν εκδοθεί μέχρι και την 31η Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα ισχύος του παλαιού κανονισμού του ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν να εκτελούνται κανονικά μέχρι και την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω σε αυτές.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις που ισχύουν για τις συγκεκριμένες γνωματεύσεις είναι οι ίδιες που ίσχυαν κατά την ημερομηνία έκδοσης αυτών, δηλαδή ότι ίσχυε με τον παλαιό κανονισμό του ΕΟΠΥΥ.

Στόχος του Οργανισμού είναι να υπάρξει περιθώριο ομαλής μετάβασης στα νέα δεδομένα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,60% και 125,43 εκατ. ευρώ τζίρος στο κλείσιμο

Η αγορά ανάκαμψε μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός …