Η πραγματική βία των όπλων μέσα από μία συγκλονιστική ΦΩΤΟ γιατρού

Σύμφωνα με ερευνητές του Αρχείου Βίας από Όπλα (The Gun Violence Archive), η Αμερική έχει κλονιστεί από 307 μαζικές ένοπλες επιθέσεις μέχρι στιγμής το 2018 και συνολικά 47.472 επεισόδια βίας από όπλα. Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη σε μπαρ, στην Καλιφόρνια, στις 7 Νοεμβρίου, όταν ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε 12 άτομα.

Ωστόσο, η εθνική οργάνωση υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ National Rifle Association (NRA) εκτιμά ότι οι γιατροί δεν θα πρέπει να ασχολούνται με ζητήματα ελέγχου των όπλων και σε πρόσφατη ανάρτησή τους στο Twitter τους συμβούλευσαν να «μείνουν στη θέση τους»:

«Κάποιος πρέπει να πει αυτοδύναμους γιατρούς που εναντιώνονται στην οπλοκατοχή να “κάτσουν στ’ αυγά τους”. Τα μισά από τα άρθρα του ακαδημαϊκού ιατρικού περιοδικού Annals of Internal Medicine πιέζουν για τον έλεγχο των όπλων. Ωστόσο, η ιατρική κοινότητα φαίνεται να μην έχει συμβουλευτεί εκτός από τους ίδιους τους γιατρούς».

Δεν ήταν λίγοι όσοι εξοργίστηκαν με την ανάρτηση της NRA. Μάλιστα μια γιατρός από το Λος Άντζελες, η δρ. Κρίστεν Γκι αποφάσισε να τοποθετηθεί για τη φρικτή πραγματικότητα της βίας που προκαλούν τα όπλα. Έτσι, μοιράστηκε μια φωτογραφία από τη στολή της, η οποία ήταν γεμάτη αίματα από θύμα ένοπλης επίθεσης, στα social media.

Την φωτογραφία συνόδευσε η συγκεκριμένη λεζάντα:

«Στην NRA, έτσι είναι όταν παραμένω στη θέση μου. Δεν θα σιωπήσουμε για τη βία των όπλων. Μιλάω εκ μέρους αυτού του ασθενή, των γονιών του που ποτέ δεν θα είναι οι ίδιοι, για κάθε ασθενή που ήρθε μετά από αυτόν και κανονικά δεν θα χρειαζόταν να έρθει. Αυτή είναι η θέση όλων».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …