Δόθηκε παράταση στις αιτήσεις του προγράμματος 5.500 ανέργων πτυχιούχων

Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου (12:00) μπορούν τελικά να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22-29 ετών, έπειτα από την παράταση που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα, διάρκειας 12 μηνών και συνολικού προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, που θα εργαστούν σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Οι μεικτές μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων είναι:

  • για την κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έως τα 1.040 ευρώ
  • για την κατηγορία τεχνολογικής εκπαίδευσης έως τα 990 ευρώ,

Για τους ωφελούμενους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα, οι ανωτέρω αποδοχές προσαυξάνονται, μηνιαίως, κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ, αντίστοιχα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία

Αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει για την …