Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές

Με ένα σχολικό διαγωνισμό με τίτλο «Τα ρούχα και τα παπούτσια δεν είναι σκουπίδια» εμπλουτίζεται η νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης για την ανακύκλωση, τη διαλογή στην πηγή και την κυκλική οικονομία.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στα τρία σχολεία που θα συγκεντρώσουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ρούχων και παπουτσιών προς ανακύκλωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΣΔΑΚ, μέσα από αυτόν το διαγωνισμό, τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων έρχονται κοντά σε «αντικείμενα» που δεν έχουν εδραιωθεί ιδιαίτερα στη συνείδηση των πολιτών ως «ανακυκλώσιμα υλικά», αποτελούν όμως τεράστιο όγκο ως «απόβλητα». Παράλληλα, επειδή στον Δήμο Ηρακλείου υπάρχουν ανεπτυγμένοι οι γνωστοί κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων, υπολογίζεται ότι αυτό το ρεύμα ανακύκλωσης μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη και μάλιστα άμεσα.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και τον Δήμο Ηρακλείου με την υποστήριξη της RECYCOM, της εταιρείας που έχει τοποθετήσει τους γνωστούς κόκκινους κάδους ανακύκλωσης σε πολλούς δήμους της χώρας.

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σχολείο που επιθυμεί να συμμετάσχει στοδιαγωνισμό, καθώς και σε κάθε σύλλογο/φορέα που επιθυμεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα των ενημερώσεων να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω email στο info@esdak.gr & esdak@otenet.gr.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία

Αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει για την …