Θρησκευόμενοι οι Έλληνες! Βρίσκονται στην 4η θέση στην Ευρώπη

Την τέταρτη θέση, ανάμεσα σε 34 χώρες της Ευρώπης, καταλαμβάνει η Ελλάδα στη λίστα με τους πιο θρησκευόμενους πολίτες, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το κέντρο Pew Research.

Τις τρεις πρώτες θέσεις, στη γενική κατάταξη της σχετικής λίστας, καταλαμβάνουν η Ρουμανία, η Αρμενία και η Γεωργία, ενώ στις θέσεις των... ουραγών, βρίσκονται χώρες όπως η Σουηδία, η Τσεχία, η Δανία και η Εστονία.

Ο πίνακας για την Ελλάδα

Η Ελλάδα πάντως βρίσκεται στην πρώτη θέση στην υποκατηγορία της «σημασίας της θρησκείας», καθώς το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η θρησκεία διαδραματίζει καίριο ρόλο στις ζωές τους.

Σε μια άλλη υποκατηγορία, ωστόσο, αυτή της συχνότητας εκκλησιασμού, η Ελλάδα «πέφτει» στην 6η θέση, ενώ στη συχνότητα προσευχής στην 9η θέση.

Να σημειωθεί ότι πίστη στην ύπαρξη ενός ανώτερου όντος (Θεού), σύμφωνα με το Pew Research, δηλώνουν 6 στους 10 Ελληνες (59%).


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …